24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Casa Epico – Mediterana na bokeški način

Michelin star chef Eros Picco

Hotelska grupacija Casa del Mare i Michelin star chef Eros Picco od 14. do 16. avgusta u hotelu Casa del Mare Mediterraneo u Kamenarima započinju višegodišnji projekat pop up restorana Casa Epico, kojim spajaju najbolje od ova dva brenda i Mediterana na bokeški način.

Casa Epico je kombinacija tipičnih lokalnih ukusa i svježih domaćih namirnica sa ukusima Mediterana uz najmodernije i najbolje tehnike obrade i pripreme. Kako bi pronašli najbolje sastojke, Eros i Casa del Mare tim prethodnih sedmica posjećivali su mnogobrojna seoska domaćinstva na Luštici, Žlijebima, Vrbanju kao i male proizvođače na crnogorskom primorju. U vremenu kada je ljetovanje kod kuće zbilja najbolja i najsigurnija opcija, Casa del Mare svojim gostima donosi malo inostranstva.

„Inovativnost je visoko na listi naših prioriteta, a sektor hrane i pića naša velika ljubav i nešto čemu posebnu pažnju posvećujemo kroz obuke, razne projekte i kontinuirana ulaganja. Takva je i Casa Epico, koju pokrećemo sa Eros-om Picco-m, izvrsnim italijanskim Michelin star chef-om. Nakon prošlogodišnjeg odličnog iskustva u Crnoj Gori i našem hotelu, raduje nas da je Eros ponovo kod nas i to ovog puta na duže staze,“ kazao je osnivač i direktor grupacije, Nikola Milić.

„Oduševeljen sam da na malom prostoru kakva je Boka postoji takav diverzitet ponude. Od maslinovog ulja na Luštici, do sušenog pršuta na Vrbanju. Mediteranska i planinska klime se na ovom mjestu prepliću i to je nešto što je ostavilo zbilja jak utisak na mene i dodatno me inspirisao da pomognem u kreiranju jedinstvenog menija za ove tri večeri,“ kazao je Picco.

Casa del Mare ugostila Michelin star chef-a

Dom mediteranskih ukusa Casa Epico je planiran za narednu godinu kao višenedeljni pop up restoran, a ove godine – a sve u skladu sa situacijom i mjerama NKT-a – realizuju se najavne večeri na kojima će Eros i Casa del Mare chef-ovi najbolje mediteranske recepte spremati uz pomoć lokalnih sastojaka i u posebnim srebrnim posudama poznatim po svojim antibakterijskim svojstvima i kao čuvari autentičnih ukusa.

Najavne večeri biće organizovane 14., 15. i 16. avgusta od 20h na krovnoj terasi Casa del Mare Mediterraneo hotela u Kamenarima. Informacije i rezervacije: info@casadelmare.me , +382 69 700 702.

Najčitanije