26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Čestitka Opštine Herceg Novi akademskom slikaru Luki Berberoviću povodom 90. rođendana

Luka Berberović

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić i sekretarka za kulturu i obrazovanje, Ana Zambelić Pištalo čestitali su 90. rođendan uvaženom akademskom slikaru i likovnom pedagogu, Luki Berberoviću.

„Želimo Vam dobro zdravlje, mirne i osmjehom ispunjene dane. Neka kičica ne miruje nego stvara i čini nas ponosnim i posebnim što ste dio svih nas i Vašeg i našeg Herceg Novog“, navedeno je u čestitki.

Porodični dom Berberovića danas su posjetile predstavnice Sekretarijata Stanka Jovović i Olga Pejović koje su cijenjenom slikaru uručile poklon u ime Opštine kao simbol stalnog divljenja takvom kulturnom pregaocu i njegovom stvaralaštvu.

Akademik nije krio zadovoljstvo posjetom i znakom pažnje za njegov 90. rođendan uputivši zahvalnost predsjedniku Katiću i sekretarki Zambelić Pištalo. Bilo je vremena za priče iz umjetnosti ali i ostalih sfera života, šaljivih dosjetki i otkrivanja planova kako bi bilo lijepo da ove godine bude priređena izložba dijela Luke Berberovića.

Rođeni Morinjanin, uz akademska zvanja, prestižne nagrade i preko 130 samostalnih i kolektivnih izložbi, za Herceg Novi i Boku, ali i mnogo dalje od granica Crne Gore, predstavlja istinsku instituciju umjetnosti koja se očitava kroz bogat pedagoški rad ali i kroz svaki njegov zamah na platnu.

Najčitanije