15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Ciklus predstava u Budvi povodom Dana opštine

Grad teatar Budva

U sklopu obilježavanja Dan opštine Budva, JU Grad teatar organizovaće pozorišni program, tokom koga će publika moći da pogleda sedam predstava. Ciklus će početi u subotu, 18. novembra u 20 sati, stand-up nastupom „Showbiz“ Nikole Đurička.

Đuričko je i autor teksta kojim na duhovit način sumira zanimljive detalje iz njegovog života i karijere. Ova predstava će biti održana u amfiteatru JUSMŠ „Danilo Kiš“ i ulaz za učenike i studente će biti besplatan.

Ostalih šest predstava biće odigrano u 20 sati, na sceni „Crvene komune“ u Petrovcu. Prvo će u petak, 24. novembra, biti izvedena predstava „Bravo za klovna“ autorski projekat Minje Peković u produkciji Narodnog pozorišta Subotica. Potom, u utorak, 28. novembra, u Budvi gostuje Ninoslav Đorđević, koji je ujedno i režiser, sa monodramom „Svaka divna stvar“ britanskog dramskog pisca Dankana Mekmilana u produkciji Narodnog pozorišta iz Sombora.

U subotu, 2. decembra, publika će biti u prilici da pogleda autorski projekat nastao na osnovu ličnog iskustva, „Final Act“ Lucije Barišić u saradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih. Nakon toga, u utorak, 5. decembra biće izvedena predstava „Neodustajanje“ Marije Medenice, u produkciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

U Budvi će u subotu, 9. decembra, Maja Stojanović i Stevan Vuković predstaviti još jedan poznati tekst Dankana Mekmilana u duodrami „Pluća“, novoj produkciji Nikšićkog pozorišta, u režiji Andreja Nosova. Ciklus predstava biće završen u ponedjeljak, 11. decembra sa komičnom duodramom kabaretskog tipa pod nazivom „Kaučing“ autorke i glumice Dušanke Stojanović-Glid.

Cijena ulaznice za međufestivalske programe je 10 eura, uz obezbijeđene popuste od 20 odsto za Budvansku, odnosno, 50 odsto za Senior karticu. Telefoni za rezervacije su 033/402-935 i 068/875-155, a na sajtu www.gradteatar.me dostupne su sve informacije.

Najčitanije