9 C
Kotor

Slušaj online radio

Opštinu Herceg Novi posjetilo 150 osnovaca, razgovarali sa predsjednikom…

Foto Opština Herceg Novi

U okviru programa saradnje lokalne samouprave sa vaspitno-obrazovnim ustanovama, juče su Opštinu Herceg Novi posjetili učenici petih razreda Osnovne škole „Dašo Pavičić“.

Mališani, njih oko 150, razgovarali su sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem i sekretarkom za kulturu i obrazovanje Anom Zambelić Pištalo i predložili šta je to što bi voljeli da imaju u svom gradu.

Prateći nastavni plan i program poznavanja društva, učenici su imali priliku da čuju kako funkcioniše opština i skupština, koje su ustanove zadužene za kulturne i obrazovne programe, ali i ko je sve nadležan za održavanje komunalnog reda.

Foto Opština Herceg Novi

Predsjednik Katić pojasnio im je značaj parlamenta, u čijim klupama su djeca sjedala i kako se na tom mjestu donose važne odluke za rad i razvoj grada i svih segmenata društva, kako bi obezbijedili građanima dobre i kvalitetne ulice, škole, sportske terene, lijepe kulturne i zabavne događaje.

O tome koje sve ustanove kulture postoje i ko se sve brine da nam grad bude lijep i sređen, govorila je sekretarka Zambelić Pištalo i pojasnila učenicima kako ove ustanove funkcionišu, te koliko su važne za stabilan razvoj grada i svakog pojedinca.

Najčitanije