25 C
Kotor

Slušaj online radio

Čiste korito rijeke Sutorina prije kiša…

Sutorina

Korito rijeke Sutorina i ove godine će biti očišćeno od Pavlovića mosta na magistrali u Igalu do državne granice sa Hrvatskom, na Debelom brijegu.

Zahvaljujući redovnom godišnjem održavanju, što je inicijativa MZ Sutorina, spriječeno je izlivanje rijeke iz korita i plavljenje okolnog područja.

Vodostaj rijeke Sutorina nije dostigao kritičan nivo od kada se korito redovno održava, istakao je predsjednik MZ Sutorina Boro Lučić.

Sutorina

„Zadnjih pet godina se korito čisti redovno u organizaciji MZ Sutorina i djelimično MZ Igalo. Zbog toga nema poplava što je najbitnija stvar jer kada redovno održavate onda nema mogućnosti da se akumulira smeće, kamenje, pa i drveće. Rijeka veoma brzo nagomila materijal, na nekim mjestima korito bude zatrpano. Zato ćemo i ovog puta proći od granice sa Hrvatskom do kraja betonskog dijela korita, završiti posao na vrijeme, odnosno prije sezone kiša kako bi bilo što manje problema u zimskog periodu“, kazao je Lučić i iskazao zahvalnost preduzeću Čistoća na pruženoj pomoći.

Najčitanije