26 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstava Ne možeš pobjeći od nedjelje zatvara VII festival Ćirilicom

plakat

Predstava o muško-ženskim odnosima Ne možeš pobjeći od nedjelje, rađena u partnerstvu Narodne biblioteke Budve sa Srpskim narodnim pozorištem, Novi Sad i Teatrom Promena iz Novog Sada pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Budve, biće premijerno igrana posljednje festivalske noći na svečanom zatvaranju sedmog festivala “Ćirilicom” u srijedu, 13. septembra na sceni između crkava u Starom gradu Budve sa početkom u 21 sat. Ulaz je slobodan.

Nova premijera budvanskog festivala “Ćirilicom”, šesta sopstvena produkcija u nizu ove godine, predstavlja vrlo mladu ekipu stvaralaca čije je glavno interesovanje upravo knjiga hrvatske spisateljice Tene Štivičić, priča koja je van kulturnog nasljeđa Budve, ali koja je aktuelna i kod nas.

Ovaj interesantan komad režirala je mlada rediteljka Tamara Kostrašević, scenografiju i kostime uradila je Katarina
Cimbaljević, dok u predstavi igraju dvoje mladih glumaca: Anđelka
Pećinar i Aljoša Đidić.

Ne možeš pobjeći od nedjelje je fantastična, moderna, i izuzetno
aktuelna priča data kroz dobro poznati “monolog dvije osobe”.

Na sceni između crkava smjenjivaće se isječci iz života dvoje mladih ljudi – upoznavanje, svađe, kulminacije, rastanak i ponovni sastanak. Priča o ljubavi, muško-ženskim odnosima i drugim, manje važnim, temama je duhovito pisan, urban tekst o tipičnim ženskim i muškim greškama, sa situacijama u kojima će se publika svakako prepoznati.

Najčitanije