15 C
Kotor

Slušaj online radio

CMG objavljuje pjesmu na devet jezika za dobrodošlicu Pekingu 2022

Peeking Olimpijske igre 2022.

S manje od 30 dana do ceremonije otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022., China Media Group objavila je pjesmu na devet jezika kako bi pozdravila ovaj megadogađaj. U pjesmi nastupa višejezični zbor “The Mix”. Poslušajte.

Zhang Yimou će režirati ceremonije Zimskih olimpijskih igara 2022. u Pekingu

Poznati kineski redatelj Zhang Yimou, koji je režirao senzacionalnu ceremoniju otvaranja Ljetnih olimpijskih igara u Pekingu 2008., potvrđen je za glavnog redatelja ceremonija otvaranja i zatvaranja Zimskih igara 2022. godine.

S manje od mjesec dana do otvaranja Zimskih olimpijskih igara u kineskoj prijestolnici, Organizacijski odbor Pekinga 2022. imenovao je u petak glavni tim za planiranje ceremonija.

Zhang, 71, predvodi skupinu konzultanata visokog profila u osmišljavanju emisije koja će se održati 4. februara na Nacionalnom stadionu u Pekingu, također poznatom kao Ptičje gnijezdo.

“Razlog zašto bi Kina mogla biti domaćin dvije Olimpijske igre u tako kratkom vremenskom razdoblju, što je bez presedana, je taj što zemlja jača”, rekao je Zhang tijekom intervjua za China Media Group.

“Veoma sam sretan što sam ponovno imenovan za glavnog urednika. Prilično sam uzbuđen što mogu dati svoj doprinos i ponovno se upustiti u tako izazovan posao”, dodao je Zhang. – Osim uzbuđenja, osjećam i pritisak nošenja velike odgovornosti.

Najčitanije