30 C
Kotor

Slušaj online radio

Crveni krst Tivat dobio 300 kvadrata u novoizgrađenoj zgradi

Sa potpisivanja

Predsjednik opštine Tivat dr Siniša Kusovac (DPS) i sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Tivat Duško Božović, potpisali su danas ugovor o raspodjeli prostora u novoizgrađenom objektu u Zagrebačkoj ulici na Seljanovu.

Ovaj objekat koji je sagradila Opšptina, koristiće upravo Crveni krst Tivat i  novoosnovana tivatska JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Kusovac je, kako su saooštili iz kabineta gradonačelnika, kazao da je Opština Tivat “na kvalitetan način rješila problem prostora u kojem će raditi Opštinska organizacija Crvenog krsta”.

“U pitanju je površina od 300 metara kvadratnih, uključujući i zajedničke prostorije. Koristim takođe priliku da vam zahvalim na svemu što je Crveni krst uradio tokom proteklog perioda epidemije koronavirusa. Upravo smo tada, svi mi bili svjedoci važnosti postojanja jakog, dobro opremljenog i dobro organizovanog Crvenog krsta, koji je uvijek tu u službi građana”- naveo je Kusovac.

Sekretar Božović najavio je da će uskoro biti zvanično obilježen početak rada Crvenog krsta u novim prostorijama.

„Po informacijama kojima raspolažem, ovo je jedina opština kod nas, a i šire, koja je na ovaj način obezbjedila uslove za rad svom Crvenom krstu. Predstoji nam opremanje prostorija koje preuzimamo. Takođe veoma pažljivo čuvamo i pripremamo zalihe koje bi nam mogle zatrebati, a nedavni događaji su nam pokazali od kolike je to važnosti.“- rekao je Božović.

Potpisivanje ugovora

Potpisivanju Ugovora su prisustvovali i predsjednica OO Crveni Krst Tivat, Snežana Kršikapa, kao i sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja mr Darka Ognjanović (DPS).

„Akcija „Mi stvaramo lidere“ koju Opština već nekoliko godina unazad sprovodi sa Srednjom mješovitom školom „Mladost“ iz Tivta, ove će godine biti u znaku volontera Crvenog Krsta, na način što ćemo bilbord ispred objekta škole iskoristiti ovoga puta i za prezentaciju njih, kao pojedinaca koji su dali veliki doprinos u borbi sa epidemijom.“ -najavila je Ognjanović.

Opština Tivat, kako su naglasili iz lokalne uprave, kontinuirano pruža podršku OO Crveni krst Tivat na način što je budžetom Opštine i za ovu godinu obezbijeđeno 50.000 eura za finansiranje projekta gerontodomaćica, dok je 15.000 eura opredjeljeno za rad same opštinske organizacije Crvenog krsta.

Izvor:S.L

Najčitanije