16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Dan otvorenih vrata u nekadašnjem Brodogradilištu Bijela – Damen traži saradnike

Animacija budućeg izgleda brodogradilišta u Bijeloj – Damen

Konzorcijum koji čine holandski Damen i tivatski Porto Montenegro organizovaće u srijedu 17. aprila Dan otvorenih vrata u nekadašnjem Brodogradilištu Bijela, kako bi oformili tim saradnika koji će raditi u budućem servisu za održavanje jahti i megajahti. Dan otvorenih vrata u Bijeloj predviđen je u terminu od 10 do 14 sati, a narednog dana biće održan u Tivtu u Porto Montenegru od 15 do 19 sati.

Kako poručuju “traže kandidate sa kojima će dijeliti njihovu strast i zalaganje za uzbudljivu transformaciju bivšeg Jadranskog brodogradilišta u novi servis za održavanje i remont jahti i megajahti”.

–Pridružite nam se na Danima otvorenih vrata, upoznajte članove rukovodećeg tima i saznajte više o kompaniji, njenim planovima i mogućnostima zapošljavanja. Ne zaboravite primjerak poslovne biografije – poručili su iz Porto Montenegra.

Vlada Crne Gore zaključila  je 30. novembra 2018. godine sa konzorcijomum koji čine Adriatic Marinas d.o.o. i B.V. Holding Maatschappij Damen ugovor o koncesiji brodogradilišne luke u Bijeloj sa ciljem transformacije nekadašnjeg brodogradilišta u servis luksuznih jahti.

Kako je saopšteno tokom nedavnog  susreta premijera Markovića i Komera Damena, remont jahti počinje u sezoni 2020/2021. U prvoj godini poslovanja, radiće na 14 jahti, a u petoj i šestoj godini na 100. Novi servis za jahte i megajahte u Bijeloj, kada bude u punom pogonu, zapošljavaće oko 450 radnika.

Najčitanije