16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

“Dan širuna” – foto

Tradicionalnom turističkom manifestacijom “Dan širuna” koja se već pola vijeka organizuje, u subotu je zvanično spuštena zavjesa na ovogodišnju ljetnju sezonu u Budvi.

Više hiljada posjetilaca zabavljalo se uz cjelodnevni program za koji se pobrinula Turistička organizacija Budve i Klub za sportski ribilov „Širun“, koji je prije 50 godina osnovao ovu atraktivnu feštu.

Brojni turisti i posjetioci, koji su došli da isprate ovogodišnju sezonu, osim odlične zabave mogli su i besplatno da degustiraju kako ribu, vino i pivo, tako i domaće speclijalitete. Gosti su počašćeni sa 1.500 kilograma ribe, 1.000 litara vina i 500 litara piva.

Članovi KSR „ Širun“ poslužili su brojne građane, koji su  u redovima i po pola sata čekali da dođu do komada ribe, kako bi degustirali ovaj specijalitet po kome je i cijela fešta dobila ime.

Održane su tradicionalne sportske igre poput potezanja konopa, trke u vrećama, skidanje pršute sa jarbola …

"Dan širuna"
“Dan širuna”

U muzičkom dijelu nastupile su klape  „Harmonija“ i „Jedinstvo“, zatim budvanski „Feštađuni“, Monika Knezović, Kulturno umjetnički centar „Stefan Mitrov Ljubiša“ i umjetnička grupa „Teatar 303“.

Za kraj programa brojnu publiku zabravljali su „Trio gušt“.

Više na fotografijama Miloša Ćetkovića.

Najčitanije