21 C
Kotor

Slušaj online radio

Dani Beograda u srcu Herceg Novog

Dani Beograda

Dani Beograda, koji se ove godine održavaju u sklopu programa 55. Praznika mimoze, izazvali su veliku zainteresovanost kod Novljana i gostiju našeg grada, što je pokazalo i Skadarlijsko veče održano sinoć u Gradskoj kafani.

U specijalitetima restorana „Velika Skadarlija“, starogradskoj i skadarlijskoj muzici u izvođenju tamburaškog orkestra Harizma, uživali su mnogobrojni gosti u Gradskoj kafani i do ponoći guštali u duhu poznate boemske četvrti.

Među mnogobrojnim zvanicama sinoć je bio i konzul Republike Srbije u Herceg Novom, Mićo Rogović. Za Dane Beograda na Prazniku mimoze ističe da je u pitanju zanimljiva priča i prezentacija turističkog sadržaja i ponude glavnog grada Srbije, kulturnih manifestacija i starog Skadarlijskog jezgra, a sve kako bi oni koji borave u Herceg Novom na isti način zavoljeli Beograd i Skadarliju kao što Beograd voli Herceg Novi.

„Mislim da buduća izgradnja infrastrutkure, a i povezivanje avionskih letova u sve većem broju govori da će se u budućnosti značajan broj turista vratiti tamo gdje je nekada davno boravio na Jadranu, na ovom području obale Crne Gore i da će sezona u ovoj godini biti posjećena mnogo značajnije nego ranijih godina“, naglasio je Rogović.

Prema riječima PR Turističke organizacije Beograda, Jelene Stanković, do sada su u Herceg Novom gostovale razne izložbe, predstave, kabare, što će biti praksa nastavljena i ubuduće.

„Ono što je sada neizostavni dio su čuvene Skadarlijske večeri u Gradskoj kafani. Skadarlija je jedna od najposjećenijih turističkih lokacija Beograda. Beograđani obožavaju Skadarliju i to svi turisti koji dođu u naš grad i osjete, a onda u želji da dožive lokalni ambijent i provedu vrijeme u čuvenoj ulici, koja i dalje čuva duh sa kraja 19. i početka 20. vijeka“, kazala je Stanković.

Sinoćnje druženje je zapravo nastavak aktivnosti iz Beograda – prošle sedmice održan je Sajam turizma gdje se predstavila i Turistička organizacija Herceg Novi, nakon čega je uslijedila organizacija Dana Beograda na 55. Prazniku mimoze.

„Sve ovo je plod saradnje turističkih organizacija, ali i Herceg festa i Opštine Herceg Novi. U okviru Dana Beograda imamo izložbu Muzeja Nikola Tesla, kojem smo prvi grad domaćin u Crnoj Gori, zatim književno veče Vladimira Pištala, a sada i Skadarlijsko veče. Mi smo sa promocijom ovogodišnjeg izdanja Praznika mimoze počeli još u oktobru prošle godine, iako dozirano zbog programa Nove godine i njenog dočeka. Nakon novogodišnjih praznika krenuli smo „udarnički“ u promociju mimoze po regionu i to je dalo rezultate“, istakla je direktorica Turističke organizacije Herceg Novi, Milja Vitorović.

Skadarlijskoj večeri prethodila je promocija romana “Pesma o tri sveta” Vladimira Pištala u foajeu Dvorane Park, a dan ranije otvorena je i izložba Muzeja Nikola Tesla, čija će postavka trajati narednih mjesec dana.

Organizatori su Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture Herceg fest i Turistička organizacija Herceg Novi.

Najčitanije