22 C
Kotor

Slušaj online radio

Demokratski front – Za Budućnost Tivta i Boke: Kreirati planova koji su po mjeri i načinu života građana Tivta

DF Tivat

Svaka lokalna samouprava mora voditi računa o planovima svih nivoa, a naročito ako ima položaj i resurse kao što to ima Opština Tivat, kaže se u sopštenju Demokratskog fronta Tivat.

Prvo želimo da kao ozbiljna lokalna samouprava učestujemo u izradi Prostornog Plana Crne Gore koji je još uvijek u početnoj fazi.

Mišljenja smo da moramo kao lokalna samouprava, ali i kao građani Tivta, biti upoznati sa planovima za dio naše obale.

Prostorni Plan Crne Gore je drugi po važnosti dokument nakon Ustava Crne Gore i on određuje ne samo planiranje i urbanizam Crne Gore, nego razvoj i strategiju u sledećih dvadeset godina.

Ovaj dokument određuje kojim će putem ići Crna Gora i kojom brzinom će napredovati Crna Gora.

Ne želimo da postoje zakoni kao što je važeći zakon o Planiranju prostora i izgradnji objekata iz 2017-te kojim je oduzeta mogućnost nadzora lokalnim samoupravama i praktično sve skoncetrisano u „Podgorici“.

ŽELIMO DA SVU POTREBNU DOKUMENTACIJU MOŽEMO DOBITI U NAŠOJ OPŠTINI!
Do sada su razne firme radile planove za Opštinu Tivat ne konsultujući nikoga, a posebno ne želimo dozvoliti da se zaobilaze građani Tivta.

KAO LOKALNA SAMOUPRAVA I KAO GRAĐANI TIVTA, ZAHTIJEVAMO DA UČESTUJEMO U IZRADI SVIH PLANOVA VEZANIH ZA NAŠU OPŠTINU POČEV OD PUPA TIVAT PA DO URBANISTIČKOG PROJEKTA.

DEMOKRATSKI FRONT – Za Budućnost Tivta i Boke, kao dio snažne koalicije na državnom nivou će iskoristiti svoj uticaj u Parlamentu Crne Gore, te preko svojih poslanika uticati na kreiranje planova koji su po mjeri i načinu života građana Tivta.

Iskoristićemo naš snažan uticaj da se prekine sa praksom raznih RZUPova (firma Aca Đukanovića) koji planski krčme našu obalu i tako ispunjavaju želje samobitnim “stranim” investitorima ne vodeći računa o starosjediocima koji su brižno i sa mukom čuvali prostor.
Mnogo je poštenih vlasnika imovine na teritoriji Tivta koji strpljivo čekaju dozvole, ali se one ne odobravaju.

ŽELIMO DA DOBIJEMO PLAN OBALNOG PODRUČJA KOJIM ĆEMO BITI ZADOVOLJNI MI KAO GRAĐANI OPŠTINE TIVAT, A ONDA I SVI OSTALI.

Demokratski front Tivat

Najčitanije