24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

DEMOS neće učestvovati na izborima u Tivtu

Predsjedništvo DEMOSA

DEMOS neće učestvovati na izborima u Tivtu koji će biti održani 5. aprila, odlučilo je Predsjedništvo stranke.

Kako je saopšteno, Predsjedništvo DEMOS-a smatra da sve dok bude trajalo neregularno institucionalno stanje u zemlji i partijska politika bude iznad zakona i institucija, objektivno ne postoje uslovi za učešće demokratsko-opozicionih snaga na izborima, kako opštinskim, tako i parlamentarnim.

“Predsjedništvo DEMOS-a je na današnjoj sjednici, uz konsulatacije sa Opštinskim odborom u Tivtu, zaključilo da ne učestvuje na predstojećim izborima u Tivtu”, kazali su iz te partije.

Kako je saopšteno, Predsjedništvo DEMOS-a zalaže se za opozicionu saradnju koja bi, uz poštovanje političkih specifičnosti stranaka, doprinosila jačanju demokratskih snaga u interesu građana i crnogorske pravne države.

Navodi se da je Predsjedništvo DEMOS-a ocijenilo da je neodgovorna politika Demokratske partije socijalista ciljano proizvela ne samo iracionalna stanja dubokih i opasnih podjela u crnogorskom društvu, već da uzrokuje situacije zakonsko-institucionalne neregularnosti.

Pri tom se, kako su kazali, otvoreno ignorišu sve demokratske inicijative u zemlji i mnoge ocjene i uputstva Evropske unije.

Najčitanije