21 C
Kotor

Slušaj online radio

DEMOS Tivat: Umjesto građanima, parazitska vlast pomagala tajkunima

Igor Jovović

Za sumu novca poklonjenu tajkunima, svaki stanovnik Tivta je mogao dobiti 500 € pomoći u vrijeme krize. 5,6 miliona oproštenih dugovanja Porto Montenegru i 2 miliona eura propalih u Atlas banci, slika su neodgovornosti i otuđenosti opštinske vlasti u prethodnom mandatu,” saopšteno je iz DEMOSA Tivat.

“Umjesto da je vlast stavljala fokus na ugrožene i nezaposlene, oni su stvorili parazitski sistem, koji brine jedino o partijskim kadrovima.

Potreban nam je širok dogovor za sprovođenje programa za izgradnju pravednog društva. Našoj zemlji treba transparentnost i odgovornost.

U ovakvoj situaciji trebaju se donijeti dodatne mjere pomoći, usmjerene nezaposlenima i građanima koji se nalaze u ekonomski nezavidnoj situaciji, jer su usljed epidemije ostali bez prihoda.

Kao društvo treba da izvučemo i nauk iz epidemije koja nas je zadesila, da bolje čuvamo stručne i odgovorne ljude koji treba da se brinu o građanima i državi u teškim situacijama, da se okrenemo struci i odgovornosti na svim poljima.

Zahvaljući obnavljanju prijateljstva, zajedništva i solidarnosti u zemlji, i kriza nam je pokazala da možemo stvoriti od Crne Gore državu konkretne brige o ljudima, koja podrazumijeva visok stepen solidarnosti sa svima kojima je pomoć neophodna” – kaže se u saopštenju koje potpisuje Igor Jovović predsjednik OO Demos Tivat.

Najčitanije