20 C
Kotor

Slušaj online radio

Direktorat za zaštitu i spašavanje upozorio na nevrijeme: Najavljuju grad, moguće bujice, odloženo više manifestacija…

Vrijeme – foto Miro Marušić Boka News

Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a upozorio je na sutrašnje nevrijeme, navodeći da se u Crnoj Gori očekuje uticaj ciklona koji će usloviti promjenu vremena i nestabilne vremenske prilike.

MUP-a je poslao npozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja i ukazao na potrebu podizanja operativne spremnosti.

Istakli su da se na teritoriji Crne Gore i u oblasti južnog Jadrana u pojedinim mjestima očekuje obilnija količina kiše.

Moguć je i buran razvoj grmljavinskih oblaka sa uslovima za lokalnu pojavu vremenskih nepogoda praćenih gradom.

Pored kiše, u zoni grmljavinskih oblaka, moguć je jak, na udare i olujni vjetar.

Duž obale očekuju se jači valovi, a tokom dana osjetan pad temperature vazduha.

“Kao posljedica obilne kiše lokalno su mogući kratkotrajni problemi sa obilnom količinom vode – posebno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presjecaju planinske kosine”, zaključuje se u saopštenju MUP-a.

Subota, 05.08.2023.
Umjereno do potpuno oblačno, povremeno kiša, mjestimično i pljuskovi i grmljavina. Ponegdje obilnije padavine, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom i jakim udarima vjetra. Na sjeveroistoku tokom prijepodneva uglavnom suvo. Vjetar mjestimično umjeren do pojačan, južnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od 12 do 25, najviša dnevna od 18 do 28 stepeni.
Nedjelja, 06.08.2023.
Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima ali ponegdje i kiša ili kratkotrajan pljusak i grmljavina. Vjetar slab do umjeren, ponegdje pojačan, južnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od 9 do 20, najviša dnevna od 17 do 28 stepeni.

Zbog najavljene kiše odloženo više kulturno-zabavnih mnifestacija

Lastovska fešta – foto Boka News arhiva

Zbog najavljene kiše i moguće loših vremenskih uslova ovog vikenda odloženo je više manifestacije širom Boke Kotorske.

Kako su nas obavijestili organizatori, odlažu se manifestacije Lastovska fešta koja je bila najavljena za subotu 5. avgusta, zatim Svi na Crkvice, zakazana za nedjelju 6. avgusta, Risansko veče 5. avgusta, Ribarska fešta Krašići, koja je bila najavljena za petak 4. avgusta, odložena je do daljnjeg, saopštili su organizatori.

Najčitanije