30 C
Kotor

Slušaj online radio

Dječija nedelja u gradskim muzejima i galerijama

djecija nedelja

“Pravac muzej“ – naziv je kampanje kojom Opštinska javna ustanova “Muzeji” Kotor obilježava Dječju nedjelju, planetarnu manifestaciju u slavu djeteta. Kampanja podrazumijeva animiranje najmlađe publike za obilazak gradskih muzeja i organizaciju niza likovnih radionica koje će voditi akademski likovni umjetnici i umjetnice, obavještavaju iz OJU  “Muzeji” Kotor.

OJU “Muzeji” za kotorske đake od 27. septembra do 16. oktobra pripremaju, po određenom rasporedu i uz stručno vođenje, grupne posjete svojim organizacionim jedinicama: Muzeju grada Perasta, Rimskim mozaicima u Risnu i u Starom gradu Galeriji solidarnosti, Crkvi Svetog Mihaila – Lapidarijumu i Crkvi Svetog Pavla. Od posebnog značaja je obilazak Galerije solidarnosti gdje je u toku izložba “Ispričat ću ti priču” Arheološkog muzeja Zadar koja publici nudi priliku da vidi blago antičkih nekropola iz I-II vijeka nove ere.

U okviru kampanje “Pravac muzej”, OJU “Muzeji” Kotor organizuje i likovnu radionicu koja će biti održana od 4. do 10. oktobra u Crkvi Svetog Pavla u Starom gradu. Kotorske osnovne škole će kandidovati one učenike i učenice koji su zainteresovani za učešće i voljni da razvijaju svoje sposobnosti u domenu likovne umjetnosti bez obzira na školski uspjeh. Naknadno će biti organizovana i izložba.

Učešće su potvrdile sve kotorske osnovne škole i Resursni centar za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović”.

Pokrovitelji kampanje su Turistička organizacija i Opština Kotor, a prijatelji “Magud travel” Kotor, hotel “Marija” Kotor, “Knjaz Miloš mne” Kotor, “Grota” Kotor, “Portun“ Kotor, Piper” Kotor, “Jolly commerce” Nikšić, “Pixap” Kotor.

Najčitanije