17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Dnevno odvoze preko 100 tona komunalnog otpada

Foto – Čistoća HN

Zaposleni u preduzeću Čistoća iz Herceg Novoga, tokom prvih deset dana avgusta, svakodnevno odvoze oko 101 tonu komunalnog otpada. što je oko 3,5 tone dnevno više u odnosu na isti period prošle godine.

Hercegnovska Čistoća je tokom predsezone odvezla 20 odsto više komunalnog otpada u odnosu na isti period prošle godine, a taj trend je nastavljen i u avgustu, informiše direktor preduzeća Milovan Benderać.

– Tokom prvih deset dana avgusta prosjek je 101 tona otpada. To su zaista značajne količine. Velike su gužve u saobraćaju, sa nekih lokacija moramo nositi otpad više puta dnevno, zato molimo građane da nam ne zamjeraju što izađemo na teren u 10:00 sati ujutro. Na primjer kod Solemara u Igalu, da bi bilo čisto, moramo prazniti kontejnere četiri puta dnevno, kazao je Benderać.

Pritužbe građana u prethodnom periodu odnose se uglavnom na pranje ulica, za šta su potrebne cistjerne sa vodom koje su proteklih dana korišćene za gašenje požara.

– Uspjeli smo da angažujemo jednu privatnu cistjernu i da, uslovno kažem, pozajmimo jednu cistjernu iz Kotora koju smo dobili sa požarišta. Sa te dvije cistjerne i šest punjenja, prešli smo dobar dio Igala – šetalište od početka na Igalu do tunela, kao i glavnom ulicom kroz grad, od magistrale kod benzinske u Igalu do kružnog toka u Meljinama. Oprali smo i dio puta od Kanli kule, pored manastira, do kružnog toka.

Benderać ističe da radnici Čistoće ne posustaju ni u teškim ljetnjim uslovima.

– Naši radnici na javnim površinama kao i u zoni odvoza otpada, rade u dvije smjene, teški su uslovi i rad po ovakvim vrućinama je ogroman napor. Imamo slučajeva i sunčanice i premora, međutim zahvaljujući njihovim izuzetnim naporima, uspjevamo da održimo čistoću na visokom nivou, kazao je Benderać.

Kako najavljuje Benderać, u planu je i pranje graničnog prelaza Debeli brijeg, gdje su se pojavile mrlje od izlivanja ulja.

Izvor:RTHN
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije