7 C
Kotor

Slušaj online radio

Dom zdravlja Tivat obilježio Međunarodni dan medicinskih sestara – uvijek na usluzi pacijentima

Dom zdravlja Tivat obilježio Međunarodni dan medicinskih sestara

Medicinske sestre Doma zdravlja Tivat, obilježile su danas svoj dan kako i dolikuje – radno i posvećeno pacijentima. Naime, one su, tadicionalno, na Pinama u Tivtu zainstersovanim građanima mjerili krvni pritisak i nivo šećera u krvi i davali savjete kako da čuvaju svoje zdravlje.

– Ovo je jedinstven dan u godini kada se skreće pažnja na rad medicinskih sestara i tehničara i na njihovu ulogu u njezi bolesnih i zaštiti zdravih ljudi, poručila je medicinska sestra u Domiu zdravlja Tivar Zorica Lasić.

Uloga medicinskih sestara, prema njenim riječima, veoma je važna upravo zato što pacijenti prvi svoj konatakt osrtvaruju sa medicinskom sestrom.

Dom zdravlja Tivat obilježio Međunarodni dan medicinskih sestara

– Medicinske sestre se edukuju da pacijente pravilno usmjere, da riješe njihove nedoumice koje su u našem domenu, kao i da ga upute kod doktora ili specijaliste vezano za problem koji oni imaju. Svake godine Dom zdravlja tradicionalno, ispred Pina organizuje mjerenje šećera, krvnog pritiska i pružanje savjeta ili korekcije vezano za zdravstveno stanje, kazala je Lasić.

Širom svijeta, danas se obilježava Međunarodni dan medicinskih sestara/tehničara, pod sloganom : “Naše sestre – naša budućnost”.

 

Najčitanije