20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Donatorsko veče za obnovu crkve u Gornjem Stolivu, predsjednik Milatović poručio…

“Kao predsjednik Crne Gore želim da doprinesem da kulturno blago koje imamo na adekvatan način i sačuvamo, na dar našim potomcima”


Donatorsko veče za prikupljanje sredstava za obnovu crkve Svetoga Ilije u Gornjem Stolivu održano je u nedjelju u đardinu crkve Imena Marijinog u Donjem Stolivu.

“Prisustvom na donatorskoj večeri za obnovu crkve Svetog Ilije u Gornjem Stolivu, kao predsjednik Crne Gore želim da doprinesem da kulturno blago koje imamo na adekvatan način i sačuvamo, na dar našim potomcima. Prostor Boke Kotorske obiluje neprocjenjivim bogatstvom koje predstavlja dio svjetske kulturne baštine i uživa UNESCO zaštitu. Nadam se da će biti prikupljeno dovoljno sredstava i da će ovaj viševjekovni vjerski objekat biti obnovljen na radost svih nas. Zahvaljujem se župi Imena Marijinog i NVO Udruženju “Društvo prijatelja Gornjeg Stoliva” na pozivu da budem dio ove akcije” – kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Predsjednik Milatović na donatorskoj večeri u Stolivu
On  je kazao da BokaKkotorska ima mjesta kojima se s pravom ponosi pred cijelim svijetom, i poručio da je zasigurno, jedno od njih je i Stoliv koji je po njemu najljepši dragulj Boke.
Predsjednik Milatović na donatorskoj večeri u Stolivu
Donatorskoj večeri osim Stolivljana i njihovih brojnih prijatelja, prisustvovali su predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović, a ispred Opštine Kotor uz potpredsjednika Kovačevića prisutni su bili i potpredsjednik Opštine, Nebojša Ševaljević, direktor Turističke organizacije Kotor, Jovan Ristić i sekretarka Sekretarijata za zaštitu prirodne i kulturne baštine, Bojana Petković.

Najčitanije