5.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Donković: Nema izdaje ni političke korupcije, odluka u interesu Kotorana

Mladen-Donkovic-foto-DPS-Kotor

Povodom javnih saopštenja, Demokratske partije socijalista, koja posljednjih dana pune naslove crnogorskih medija, a u kojima se spinovanjem o nekakvoj izdaji i korupciji na najbrutalniji način želi predstaviti moja slobodna misao i postupanje, kao društveno odgovoran građanin – pojedinac želim da u nekoliko rečenica pojasnim svoj postupak, poručio je danas dr Mladen Donković, specijalista interne medicine i gastroenterohepatologije i odbornik u SO Kotor.

Pojašnjenja ne dugujem nijednom političkom subjektu, ali smatram da je pojašnjenje najmanje što dugujem svojim sugrađanima i građanima Crne Gore.

Potpuno sam profesionalno ostvaren čovjek , kojem karijera ni društveni status ne zavisi od politike. Slobodan sam građanin koji slobodno razmišlja i djeluje. Vezujem se za jednu ideju samo dok je postupci onih koji je promovišu dosljedno prate i sprovode u djelo.

Zbog razvoja našeg grada, boljeg standarda i života u njemu, moj postupak je najmanje što Kotorani  traže i očekuju od svakog slobodnog i odgovornog pojedinca.

Svako ko ima hrabrosti da misli svojom glavom i donosi odluke po svojoj savjesti, posebno odluke o sudbini svoga grada i životu sa sugrađanima sa kojima dijeli sve nedaće svakodnevice , shvata da se ne radi o nikakvoj izdaji ili političkoj korupciji, kako se to besramno pokušava predstaviti.

Zbog svega navedenog umjesto teturanja kroz mrak, bez svjetlosti i nade, svako ko spinovanjem i manipulacijom pokušava stigmatizovati slobodnu misao, razum i postupanje trebalo bi da se zamisli i napokon shvati, da ovakve odluke spasavaju jedan grad i državu, pa čak  one koji postupaju suprotno, a misle kao i ja sam.

Na kraju, iza mog postupka stoji moj moral, za koji građani Kotora odavno znaju kakav je. Jedino i isključivo njima sam dužan da ih ne razočaram, da im budem na raspolaganju i kao sugrađanim, i kao ljekar i kao odbornik. To je ono što sam nesebično radio i radiću koliko je u mojoj profesionalnoj i ljudskoj moći, poručio je dr Mladen Donković.

Najčitanije

rsojevka