13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Dozvoljava se rad noćnih klubova i diskoteka, omogućavaju školski izleti i ekskurzije…

Press-Galić – nove-mjere-mart 2022

Dozvoljava se rad noćnih klubova i diskoteka, omogućavaju se školski izleti i ekskurzije u inostranstvu, povećava se broj posjetilaca na sportskim manifestacijama na otvorenom, kazao je direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić. Nove mjere važe od 25. marta do 8. aprila.

“Povećava se broj posjetilaca na sportskim manifestacijama koje se održavaju na otvorenom. Dozvoljena je popunjenost tribina do dvije trećine od ukupnog broja sjedišta uz poštovanje osnovnih epidemioloških mjera. U zatvorenim sportskim objektima ostaje ograničenje broja posjetilaca do 50 odsto uz po jedno prazno sjedište između gledalaca”, pojasnio je direktor IJZ.

Sve ostale mjere ostzaju na snazi, kazao je Galić.

Broj novooboljelih u posljednje dvije sedmice manji 42 odsto

Broj novooboljelih u posljednje dvije sedmice manji za oko 42 odsto u odnosu na prethodne dvije nedjelje, takođe i broj preminulih u poslednje dvije sedmice je manji za oko 63 odsto u odnosu predhodne dvije nedelje, rekao je Galić.

“Institut za javno zdravlje Crne Gore će kao i do sada pratiti epidemiološku situaciju i u skladu sa dobijenim podacima predlagati nove mjere”, dodao je on.

U blagom padu broj bolničkih COVID pacijenata

Direktorka Kliničkog centra Crne Gore, Ljiljana Radulović kazala j da je u Crnoj Gori u blagom padu broj bolničkih COVID pacijenata.

U odnosu na 51, koliko ih je bilo hospitalizovano 10. marta, ističe da ih je danas 46.

“U KCCG – 14, OB Pljevlja – 10, OB Bar – osam, OB Bijelo Polje – tri,  OB Berane – četiri,  OB Kotor – četiri, OB Nikšić tri”, saopštila je podatke Radulović.

Radulović je dodala da u SB Brezovik nema COVID pacijenata.

Najčitanije