4 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Herceg Novi: Kojim putem ide Herceg Novi?

Herceg Novi – foto Vuk Ilić

I pored konstantnih izjava predstavnika koalicije na vlasti u Herceg Novom da je stanje nikada bolje, svim Novljanima je jasno, vidljivo i nedvosmisleno da Herceg Novi preživljava jedan od najtežih perioda u svojoj istoriji. Da je ”nikada gore“ čuje se na svakom mjestu. Zadovoljni su jedino mnogobrojni koji su po partijskoj pripadnosti zaposleni u Opštini, javnim preduzećima i ustanovama – saopšteno je danas iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi

“Po prosječnim zaradama u oktobru 2022. godine, Herceg Novi se našao u društvu sa Šavnikom, Rožajama, Tuzima. Ispred njega su i Plužine, Plav, Mojkovac. A ta zarada je iznosila 654,00 eura. Primjera radi u Tivtu je 879,00 eura, Kotoru 749,00 eura.

Ako se zna da je vrijednost minimalne potrošačke korpe za oktobar mjesec iznosio 793,90 eura, jasno je kako žive građani Herceg Novog.

DPS HN

Najavljuju se velike investicije i milionska ulaganja. Iste najave koje su se čule i na posljednjim izborima kada je koalicija na vlasti dobila povjerenje građana. Da li građani danas vjeruju u obećanja onih kojima su ukazali povjerenje?

Kadrovski problemi su prisutni u skoro svakom segmentu lokalne samouprave. Stanje v.d. je uobičajena praksa a smjene i političke igre oko funkcija su svakodnevica. Najnoviji primjer je ostavka dosadašnjeg v.d. načelnika Komunalne policije.

Umjesto organizovanog dočeka Nove godine na otvorenom, što je bila dugogodišnja praksa u Herceg Novom, lokalna samouprava saopštava da će ove godine to izostati zbog solidarnosti i dječijih osmjeha.

Pomislili bismo, po najavi, da se radi o vrijednoj inicijativi imajući u vidu stanje u Bolnici Meljine pa i u Institutu Igalo.

Ali, treba saopštiti da su sredstva za tu najmenu u ukupnom iznosu predviđena budžetom Opštine Herceg Novi za 2022. godinu svega 200.00,00 eura. Za 2.600 učenika osnovnih škola i polaznika vrtića u najboljem slučaju slijede pokloni u vrijednosti od 5,00 eura. Najavljena pomoć socijalno ugroženim licima, po istoj računici, ne može biti viša od 20,00 eura.

To je slika Herceg Novog danas. To je naša realnost sa kojom živimo, i propadamo. Gdje je kraj neznanju, nemoći, nesposobnosti i političkim prevarama niko od građana ne zna. Ali valjda će i to biti uskoro.” – kaže se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Najčitanije