23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Herceg Novi: Posljednje tri godine, od kada je “osvježilo“ Institutu je smrknulo

Institut Igalo – Foto: Shutterstock/Gekatarina

Kako predsjednik Opštine Herceg Novi reče funkcionisanje Instituta „Dr Simo Milošević“ je problem Herceg Novoga sa kojim se nosimo godinama, oko toga se možemo složiti, posljednje tri godine, od kada je „osvježilo“ Institutu je smrknulo, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi

“Institut je uvijek imao svoje probleme, ali se građani i Opština nijesu nosili sa njima, to je radio menadžment, sa svim svojim manama i vrlinama. Da li je uvijek bilo sjajno i svaka odluka savršena, naravno da nije, ali ipak Institut je živio, radio i privrjeđivao. Danas to nije slučaj. Institut je prepušten stihijskom upravljanju, nezainteresovanošću, „presipanju iz šupljeg u prazno“ kako reče ministar, odlazećoj Vladi i premijeru da ga dokusure i raskrčme.

Institut kao brend je živio i uživao ugled, predstavljao Crnu Goru kao poželjnu destinaciju, kako za zdravstveni turizam tako i kao investicioni potencijal. Politika kukanja nad sudbinom i prošlošću, nerad i neznanje doveli su do današnje situacije, otjerali su strateške partnere i sve one investitore koje su građani priželjkivali.

DPS – Evropski tim za Herceg Novi

Gospodo ako ste mislili da se prethodna vlast i menadžment mogu zauvijek koristiti kao izgovor, varate se, građanima je već postalo jasno da vi baš ništa ne znate i da ste za ovakvo stanje u Institutu isključivi krivci upravo vi!

Trebalo je samo tri godine da srozate ugled države i njenih preduzeća, da upropastite institucije, da nas obrukate na svakoj mogućoj međunarodnoj adresi.

Kako već rekosmo u nekon od prethodnih saopštenja, „ničija nije do zore gorela“ pa neće ni vaša!” – kaže se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Herceg Novi

Najčitanije