12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Kotor: Gradonačelnici i komunalne službe, čija je Boka?

DPS Kotor

Povodom dolaska patrijarha SPC Porfirija u Herceg Novi u istom gradu svjedočimo grubim provokacijama i odobravanju takvog ponašanja od strane prvog čovjeka toga grada iz redova Demokrata – saopšteno je danas iz Opštinskog odbora DPS Kotor.

Naime, transparenti koji su postavljeni, sa ili bez dozvole (gotovo je irelevantno), više su nego u suprotnosti s onim što bi trebalo da budu partijske vrijednosti Demokrata, čija je krilatica “Pobjede, a ne podjele” još jednom ostala kao fraza. Potpuno su pogažene sve vrijednosti koje Bokelji vjekovima baštine potencirajući da je Boka samo jednog naroda, pri čemu je to apsolutna neistina.

Da je “Boka srpska” samo nas, nažalost, podsjeća na retoriku devedestih koju uporno isti akteri pokušavaju da relativizuju i revitalizuju.

Draga gospodo iz Demokrata, Boka nije srpska, niti će ikad biti. Ovakvim činjenjem samo produbljujete jaz koji ste napravili posljednji nekoliko godina u želji da se dokopate vlasti, jer građani nikad nijesu bili podijeljeniji. Ne protivimo se posjeti patrijarha, ali smatramo da su oni koji ga dočekuju to oduševljenje mogli iskazati na drugi način.

Takođe, opštinska služba je trebala da reaguje jer Herceg Novi je crnogorska opština i nema mjesta nacionalizmu i separatizmu.

Pitamo se samo da li i naš predsjednik Opštine Kotor Jokić dijeli ovakav stav njegovog kolege iz Herceg Novog i da li je ovo zvanični stav njihove partije, a Bokeškom forumu želimo sve najbolje u saradnji s ovakvom vlašću u Tivtu jer očigledno ne vide čemu sve ovo vodi, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Kotor.

Podsjećamo, patrijarh Porfirije doputovao je juče u Crnu Goru upovodom 640 godina od osnivanja Herceg Novog i slave manastira Savina.

U Herceg Novom su osvanule trobojke i transparenti koji Porfiriju žele dobrodošlicu u “srpsku Boku”.

Najčitanije