1 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Kotor: Jokić isključivi krivac za nefunkcionisanje grada

Kotor

Nakon održane foto-finiš sjednice lokalnog parlamenta na kojoj je nastupio iz jedva sačuvane funkcije predsjednika Opštine, u obavezi smo da demantujemo neistine koje je iznio pretekli foteljaš i potvrđeni demagog Vladimir Jokić, sve pod plaštom brige i ljubavi prema gradu, saopšteno je iz OO DPS Kotor.

Vladimir Jokić je odavno građankama i građanima Kotora poznat kao ljubitelj demagogije i izvrtanja činjenica kao dosljedni predstavnik svoje partije. Jokić, koga u toku dva mandata na čelu Kotora nije zanimao rad Opštine, javnih ustanova, koji nije obezbijedio uslove za redovno funkcionisanje grada ni konkretna ulaganja u razvoj Kotora, koji je dva puta Kotor doveo na ivicu ambisa, nema pravo da drži pridike opozicionoj partiji za svoju nesposobnost i nepostojeću saradnju sa svojim koalicionim partnerima.

Uzaludne su optužbe Jokića na račun DPS-a da smo mi odgovorni za blokadu grada na čije je čelo nažalost, drugi put, izabran. DPS nije krivac za dešavanja u gradu nakon što je Jokić formirao većinu koja ga je izabrala nakon izbora. Njegova većina bila je dobra samo onda kada su dijelili funkcije sami sebi, a kad više nije bilo namirenja, onda su stvarali samo nerad i nestabilnost.

Jokiću, za nefunkcionisanje grada odgovorni ste vi i samo vi, nikako DPS. Da je postojala želja da se situacija koju ste sami zapleli riješi na korektan i ispravan način, a to je da se u dogledno vrijeme vrati mandat građanima, mi bismo sigurno bili partner u tome. Ne vama partner, nego građanima.

DPS Kotor

Izjava Jokića da će „ako je uzeo neki cent napustiti Crnu Goru“ vjerujemo da i sam vidi koliko je promašena i u svakom smislu neodgovorna, kada javnosti saopštava da bi se, u slučaju otkrivanja njegovoga nezakonitog djelovanja, izmjestio sa teritorije nadležnosti crnogorskih pravosudnih organa. U svakom slučaju, ovo opravdanje nebitno je za građane i grad, a nadležne institucije treba da odgovore ko stoji iza političke korupcije koja se desila u kotorskom parlamentu i ko od ove transakcije ima korist – interesnu, novčanu, foteljašku ili bilo koju drugu.

U međuvremenu, Jokićev predsjednik Aleksa Bečić nastavlja da okuplja plaćene funkcionere Demokrata po gradovima širom Crne Gore da protestuju protiv „prekrajanja izborne volje građana“. Međutim, interesantnije bi bilo da nam je Jokić kazao da li kooptiranje s odbornicima sa liste DPS-a radi čuvanja svoje fotelje za njega predstavlja prekrajanje izborne volje naroda. Ili možda da nam objasne političku dosljednost Demokrata, Jokića i Bečića i kažu da li će Demokrate organizovati protest i zbog prekrajanja izborne volje u Kotoru. Ko u Demokratama ima prisniji odnos sa foteljom i kojim se metodama služi da je sačuva/prigrli? – saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Kotor.

Najčitanije

rsojevka