14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Dr Andrija Petković (Bokeški Forum): Bježe od izbora i nečiste savjesti

dr Andrija Petković – foto Opština Tivat

Grubo igranje sa zakonom i Ustavom onih koji na žalost kroje sudbinu svih i kao glavnu zanimaciju imaju traženje rupa u zakonu, obiće se ponovo o leđa građanima. Izgovori o potrebi objedinjavanja izbora i “relaksiranoj” turističkoj sezoni nisu ništa drugo nego strah od volje građana i uvid u sva istraživanja javnog mnjenja, poručio je dr Andrija Petković predsjednik Bokeškog Foruma.

Turizam se ne gradi na odlaganju izbora nego ulaganjem u infrastrukturu, prije svega Boke, koje su bivše i sadašnje Vlade opustošile i ojadile, kaže Petković.

“Da stvarno žele da se bave izbornom reformom, “zakonodavci” bi se doveli k poznaniju prava i obijedinili ih 5.juna. Ne građane Tivta i Budve čitave turističke sezone ostavljali u rukama prinudnih uprava. Bavili bi se mogućnošću uvođenja otvorenih lista i omogućili svim dijelovima države ravnopravnu zastupljenost u Parlamentu. Prije svega Boki kotorskoj kojoj bi dali status posebne izborne jedinice.

Mi u Bokeškom Forumu ponašaćemo se kao da su izbori 5.juna ne želeći da učestvujemo u mutnim radnjama onih koji u Tivtu nit mogu da sastave listu nit da prikupe potpise.

Strah je gospodo čudo, ali ni on kao ni griža savjesti ne nestaje za par mjeseci. Za to je potrebno više od vremena koje  ipak nit pere nit liječi sve” – zaključuje se u saopštenju predsjednika Bokeškog Foruma, dr Andrije Petkovića.

Najčitanije