22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovnik – Olujno nevrijeme prouzrokovalo više od 70 intervencija vatrogasaca

Čibača nevrijeme – foto liberoportal.hr

Vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović izjavio je u utorak navečer za Hinu kako je diljem županije, od Lastova i Neretve do Mljeta i Konavala, od jutra zabilježena 71 intervencija vatrogasaca, najčešće u uklanjanju srušenog drveća, a ista razina pripravnosti bit će i u srijedu.

 Simović je istaknuo kako su srećom sve intervencije bile brze i jako dobro koordinirane.
„Imali smo danas i dojavu iz Stona o podizanju razine mora, a večeras o intervenciji na jednoj palmi u Orebiću. Sve u svemu, sve se rješava brzo, a jednakim intenzitetom nastavljamo i sutra“, rekao je Simović.

Inače, nakon što je jutros Državni hidrometeorološki zavod izdao narančasto upozorenje za dubrovačko područje, sve službe Grada Dubrovnika stavljene su u pripravnost. Opasnost se odnosi na mogućnost oštećenja konstrukcija, rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina, a zbog velikih količina oborina koje se predviđaju postoji mogućnost poplava.

Iz gradske uprave poručili su građanima da budu svjesni opasnosti te da obrate pozornost i prate najnovija vremenska izvješća.

Olujno nevrijeme praćeno jakim južnim vjetrom uzrokuje probleme u cestovnom i pomorskom prometu u utorak u Dubrovačko-neretvanskoj županiji s naletima vjetra do 130 kilometara na sat, saopštili su iz Civilne zaštite.

Županijski centar 112 Dubrovnik nakon 10 sati zaprimio je više dojava građana i žurnih zahtjeva. U Nacionalnom parku Mljet bilo je srušeno nekoliko borova koji su pali na državnu cestu DC120, a na cesti D8 kod Slanog i na cesti Prižba – Brna dojavljeni su odroni. Srušeno je nekoliko telefonskih i stupova električne energije, a mnoga su porušena stabla i grane na u više naselja.

Upozorili su kako se u dijelovima Dalmacije očekuje vrlo jako i olujno jugo čak i jako olujno jugo.

Neslužbeno, po nekim mjeriteljima na brdu Petka u Dubrovniku zabilježen je udar vjetra od 145 kilometara na sat.

Most dr. Franje Tuđmana tijekom dana bio je otvoren za promet, a promet u Zračnoj luci odvijao se po redu letenja. Prekinuta je katamaranska linija Dubrovnik-Mljet-Lastovo.

Izvor:Hina

Najčitanije