17 C
Kotor

Slušaj online radio

Međunarodni festival klapa Perast – Foto konkurs “VOLIM PERAST”

Perast- foto Miro Marušić Boka News
Perast- foto Miro Marušić – Boka News

Međunarodni festival klapa Perast (MFK Perast) objavljuje Foto konkurs „VOLIM PERAST”za 25 najboljih fotografija Perasta.

Konkurs će biti otvoren od 1. decembra 2019. do 1. februara 2020. godine, za sve zainteresovane autore fotografija Perasta (grad, otoci, detalji, panorame itd.)

Fotografije mogu biti u boji, crno-bijele, iz svih perspektiva, objavljene (isključivo u nekomercijalne svrhe) ili neobjavljene, snimljene analogno ili digitalno nakon 1. januara 2016.godine, u JPEG formatu veličine minimum 1 MB ne veće od 10 MB.

Fotografije mogu biti neznatno obrađene u pogledu izreza, kontrasta, kolor filtera i drugih foto efekata. Pretjerano obrađene fotografije neće biti predmetom konkursa (ocjena stručnog žirija).

Fotografije trebaju biti bez tekstualnih objava, naslova, vodenih žigova i potpisa autora.

Zainteresovani autori mogu dostaviti do tri fotografije mailom, na adresu: artistic1@t-com.me, uz sledeće podatke: Za foto konkurs MFK Perast „Volim Perast” – Šifra fotografije od 5 znakova (bira je sam autor, kombinacija slova i brojeva), uz potpisanu izjavu autora.
Neće se uzeti u obzir već otkupljene fotografije objavljene u komercijalne svrhe. Fotografije objavljene na društvenim mrežama ne podliježu ovom ograničenju.

MFK Perast će sve fotografije primljene zaključno sa 31. januarom 2020.god. dostaviti Stručnom žiriju (5 članova) na odabir do 25 najboljih fotografija. Izbor fotografija će Stručni žiri obaviti do 1. marta 2020.godine. Spisak izabranih fotografija (pod šifrom) će biti objavljene na web sajtu MFK Perast i društvenim mrežama i foto grupama- ljubitelja Boke Kotorsku u aprilu 2020.godine.

MFK Perast će odabrane fotografije pripremiti za IZLOŽBU FOTOGRAFIJA „VOLIM PERAST” u jednobraznoj formi (30x 40 cm, kaširane, uokvirene, sa potpisom autora), koja će se održati u Muzeju grada Perasta 24-30.juna 2020.god., u sklopu XIX MFK Perast 2020.

Stručni žiri će odabrati 3 najbolje fotografije, a MFK Perast dodijeliti autorima I, II i III novčanu nagradu od 150, 100 i 50 Eura, na otvaranju izložbe 24.juna 2020.godine u 12 sati. Izložene fotografije ostaju u vlasništvu MFK Perast sa pravom njihovog objavljivanja u nekomercijalne svrhe na društvenim mrežama, publikacijama MFK Perast i festivalskom web sajtu, uz obavezno navođenje autorstva fotografija.

Za sva druga moguća objavljivanja, MFK Perast će zainteresovane stranke uputiti na autore fotografija. U pogledu autentičnosti autorstva i prava autora, MFK Perast će prihvatiti kao vjerodostojnu potpisanu prijavu autora prilikom konkurisanja, čime MFK Perast ne snosi odgovornost u pogledu posebnog dokazivanja autorstva i u mogućim sporovima o autorstvu koji mogu nastati. “Ljubiteljima fotografije, Perasta i Boke Kotorske, kao i klapske muzike, želimo puno uspjeha”, poručuju iz Međunarodnog festivala klapa Perast.

Najčitanije