16 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovnik se priprema za prvo izdanje regate ‘Elafiti Slalom – Spektakl jedrenja‘

Lopud foto M.Marušić

Od 19. do 21. aprila u Dubrovniku će se održati prvo izdanje regate “Elafiti Slalom – Spektakl jedrenja” a prijavljeno je već dvadeset posada, piše Dubrovački list.

– Koncept regate je zamišljen kao mali festival jedrenja u kojemu će natjecatelji proći kroz sve oblike regatnih natjecanja kao što su navigacijsko jedrenje, klasične regate i dnevni izazovi. Za gledatelje će biti dostupni i modeli jedrilica kako bi se i sami okušali u jedrenju – naglasio je Dean Kontić, voditelj projekta Elafiti Slalom.

– Očekujemo jaku konkurenciju brodova i zanimljive okršaje na moru, već sada u najavi imamo dvadesetak prijavljenih posada koje će jedrenje učiniti zahtjevnim i izazovnim. Naši prijatelji koje poznajemo sa regata kao što su Viška, Mrduja, Jabuka… su najavili svoj dolazak tako da očekujemo dobru borbu i nadamo se da će naše lokalne posade uspjeti osvojiti nekoliko pokala – dodao je Vedran Kosović, kormilar broda Outsider koji već neko vrijeme vlada Dubrovačkom ligom. Liga se održava svaku drugu nedjelju u zimskom razdoblju i savršen je trening za Elafiti Slalom.

– Podijelili smo prijave u tri razreda kotizacije. Sve prijave zaprimljene do 1. marta će iznositi 15 eura po članu posade i ovime pozivamo sve natjecatelje da nam se jave što prije kako bi si osigurali prijave po najmanjem iznosu – zaključuje Dean Kontić koji najavljuje i druge razne aktivnost: čišćenje Elafita od naplavina i smeća u suradnji s djecom, te glazbeni program.

Najčitanije