20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Dug put do poboljšanja životne sredine – “Požari u Crnoj Gori: Uzroci i posljedice“

Požari u Crnoj Gori: Uzroci i posljedice

Projekcijom dokumentarnog filma “Požari u Crnoj Gori: Uzroci i posljedice“ večeras je počela trodnevna konferencija na temu istraživačkog novinarstva u oblasti zaštite životne sredine.

Konferencija je dio projekta koji organizuju Centar za istrazivačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG) u saradnji sa Balkanskom istraživačkom regionalnom mrežom (BIRN) i nedjeljnikom Monitor.

Uoči prikazivanja filma, izvršna direktorica CIN-CG Milka Tadić Mijović kazala je da je konferencija “finale jednog velikog projekta koji je trajao dvije godine”.

“On je pokazao da je stanje životne sredine veoma veoma zabrinjavajuće i da je pred nama dug put da unaprijedimo prilike,” kazala je Tadic Mijovic.

Dokumentarni film djelo je novinarke CIN-CG Đurđe Radulović. Saradnik na projektu je i Crnogorsko društvo ekologa (CDE). Poslije prikazivanja filma uslijedila je diskusija učesnika na temu požara u Crnoj Gori.

Konferenciju “Značaj slobode medija za poglavlje 27 i proces evropskih integracija” otvoriće u utorak 25.januara premijer Zdravko Krivokapić, šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa, glavna urednica i portparolka Reportera bez granica Pauline Ades-Mevel i Tadić Mijović.

Među ostalim učesnicima konferencije su potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, bivša njemaćka ambasadorka Gudrun Štajnaker, ekološki aktivisti iz zemlje i regiona i mnogi drugi.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije