20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Dva puta sedmično letovi na relaciji Baku – Tivat

Aerodrom Tivat – Terminal 2

Avio-linija između Bakua i Tivta saobraćaće od danas dva puta sedmično, saopšteno je na sastanku premijera Dritana Abazovića i predsjednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva.

Tokom sastanka u Bakuu konstatovano je da je raspoloženje za razvoj avio-saobraćaja između dvije države sa ciljem uspostavljanja redovne linije.

“Odnosi dvije države su prijateljski i dobri, sa tendencijom intenziviranja političkog dijaloga i unapređenja bilateralne saradnje u svim segmentima od obostranog značaja”, navodi se u saopštenju Vladine Službe za odnose sa javnošću.

Crna Gora i Azerbejdžan su, kako se dodaje, od uspostavljanja diplomatskih odnosa, uspjeli da razviju odlične odnose zasnovane na prijateljstvu, otvorenosti i razumijevanju, što je rezultiralo sadržajnom i konstruktivnom saradnjom, naročito na polju ekonomije.

Abazović je istakao želju za daljim jačanjem i razvojem bilateralnih odnosa i sveukupne saradnje, a posebno kada je riječ o unapređenju infrastrukture, direktnim stranim investicijama, domenu energetike i turizma.

Tokom sastanka bilo je razgovora i o novim potencijalnim ulaganjima Azerbejdžana u Crnoj Gori kada je u pitanju turizam.

Aerodrom Tivat – Terminal 2

Odlazni Terminal 2 Aerodroma Tivat ponovo je u funkciji

Odlazni Terminal 2 Aerodroma Tivat ponovo je u funkciji. Terminal 2 koristiće se samo za manji dio odlazećih letova, a prvi opsluženi putnici danas su bili turisti iz Izraela koji su iz Tivta otputovali za Tel Aviv aviokompanijom ISRAIR.

Najčitanije