12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Edukacija kroz projekat “Mladi za čist Jadran”

Naša akcija

Kotorski festival pozorišta za djecu u saradnji sa NVO Naša akcija / NGO Our action organizovao je protekle nedjelje projekcije dokumentarnih ekoloških filmova na otvorenom, u bašti Kulturnog centra „Nikola Đurkovic“ Kotor.

Projekcije su uključile filmove crnogorskog režisera Mladena Ivanovica “Izmedu rijeke i ljudi” i “Godovi”, film “The Undamaged” u sklopu Balkan river defence, do filma “Put kroz generacije – Ulcinjska Solana” asocijacije Dr. Martin Schneider-Jacobi.

Naša akcija

Mladi svih uzrasta učili su o višegodšnjoj borbi za Beranselo, o aktivizmu građana širom Balkana protiv malih hidroelektrana kao i borbi građana širom svijeta za slobodan pristup pitkoj vodi.  Potreba za zaštitom solane i bitnih staništa, kao i očuvanje životne sredine, a posebno mora i šuma, bila su glavna tema diskusija mladih sa režiserima, aktivistima i volonterima nakon prikazivanja filma.

Ova aktivnost je sprovedena kao dio projekta “Mladi za čist Jadran” koji je podržan od strane Beyond plastic MED i fondacije Princ Albert II od Monaca.

Najčitanije