24 C
Kotor

Slušaj online radio

Evropski tim za Herceg Novi: Zaštitili smo Novljane od novih nameta i poskupljenja

Evropski tim za Herceg Novi: Zaštitili smo Novljane od novih nameta i poskupljenja
Herceg Novi – foto shutterstock

Drugom tačkom dnevnog reda Skupštine Herceg Novog bilo je predviđeno poskupljenje naknada za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za 30 odsto. Upornim diskusijama, izlaganjima na kolegijumima predsjednika Skupštine opštine i drugim vidovima institucionalnog djelovanja pokušali smo zaštititi Novljane od ovog apsurdnog i očajničkog čina lokalne vlasti, kazali su iz Kluba odbornika Evropski tim za Herceg Novi.

– U nedostatku novca u susret lokalnim izborima u Herceg Novom, lokalni vlastodršci posegli su gdje drugo do u džep Novljana – saopštili su iz Evropskog tima.

Konstantno su nas ubjeđivali, tvrde oni, da se na ovaj način štite od stranih investitora.

– Pa zar podizanjem cijene i novskoj djeci? Predložili smo im mnogo bolje i kvalitetnije rješenje sa kojim bi Novljani bili zaštićeni od ovog apsurdnog nauma lokalnih mudraca. U konačnici naš trud, i nekolicine trezvenih pojedinaca, se isplatio. Tačka dnevnog reda je povučena – stoji u saopštenju.

DPS – Evropski tim za Herceg Novi

Nadamo se da će epilog, za dobro Herceg Novog i Novljana, donijeti, kako su kazali, možda i povoljnije uslove domicilnom stanovništvu.

– A da će lokalni mudraci češće da nas saslušaju i poslušaju”, poručuju iz Kluba odbornika Evropski tim za Herceg Novi. Ipak, više puta su pokazali i dokazali da neke stvari znaju bolje i da za njihodluke nijesu političke već razvojne sa akcentom na boljitak života u Herceg Novom – stoji u saopštenju Kluba odbornika Evropski tim za Herceg Novi.

Najčitanije