8.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Extreme Wolf Race u Tivtu: Druženje i takmičarski duh obilježili trku u Gornjoj Lastvi

Extreme Wolf Race, Tivat, Takmičari

Avanturistička trka za djecu Extreme Wolf Race u Tivtu, u organizaciji TO Opštine Tivat i Avanturističkog kluba K4, okupila je veliki broj mališana koji su na brdovitom terenu u Gornjoj Lastvi, prelazili brojne prirodne i vještačke prepreke, u cilju da za što kraće vrijeme pređu označenu stazu.

Ova manifestacija okupila je više od 250 dječaka i djevojčica uzrasta od tri do 16 godina, koji su subotnji dan proveli na brdu Vrmac družeći se i pokušavajući da osvoje neku od medalja.

U zavisnosti od uzrasta, organizovane su trke u 12 kategorija, na stazama punim prepreka, koje su takođe prilagođene uzrastu mališana, a sve uz nadzor organizatora, kao i volontera iz NVO “Naša akcija” i Crvenog krsta.

Medalje sa takmičenja odnijeli su: Filip Kovačević, Aleksa Magud, Marina Vukšić, Blažo Donković, Željko Perović, Lazar Mačić, Petar Lončar, Jovan Vukšić, Stefan Žurić, Nemanja Mijić, Petar Abović, Jakša Jelić, Adrian Joković, Ilija Bubanja, Luka Barjaktarović, Luka Milošević, Damjan Abović, Kosta Jovanović, Boško Jovanović, Matej Barjaktarović, Balša Popović, Rozarija Deković, Nikola Matijević, Milana Mihajlović, Georgij Kolesnik, Luka Veselinović, Đorđe Ševaljević, Nemanja Batuta, Mija Bajo, Karlo Ribica, Anastasija Zarubica, Jovana Simunović, Petar Milović, Nikola Jovanović, Nebojša Mirković.

Direktorica Turističke organizacije Opštine Tivat Danica Banjević poručila je da im je zadovoljstvo da budu dio ovakvog događaja.

“Ovo je takođe odličan način za pomociju aktivnog odmora u Titvu, zdravih stilova života i ovog predivnog lokaliteta. Selo Gornja Lastva je prošle godine ušlo u program unapređenja Svjetske turističke organizacije u okviru njihove prve inicjative Najbolja turistička sela. Stoga, u narednom periodu očekujemo podršku Svjetske turističke organizacije u pogledu daljeg razvoja ovog lokaliteta”, kazala je Banjević.

Kako je istakla, ovo je svojevrsna najava izuzetno bogatog programa koji pripremaju za ovu godinu.

“Već sljedeći događaj će se održati 16. aprila, a TO Tivat ove godine priprema bogat kulturno zabavni program. Biće organizovana akcija “Turistički cvijet”, kao i veliki broj muzičkih događaja i koncerata poznatih izvođača, tri ribarske fešte u centru, Krašićima i Lepetanima”, najavila je Banjević.

Jedan od organizatora današnje trke Dejan Milošević iz Avanturističkog kluba K4, kazao je da je izuzetno zadovoljan realizacijom događaja.

“Ovo je prva trka ovakve vrste, na ovakvom terenu, u Crnoj Gori. Budući da je riječ o nečemu što se organizuje prvi put, možemo reći da je odziv ogroman. Dan je bio  prelijep, toliko je zadovoljne, radosne djece… Naročito mi je drago što je ovo organizovano baš na ovoj lokaciji, budući da je ovo dugo godina bilo zaboravljeno mjesto”, istakao je Milošević.

On se osvrnuo na saradnju sa Opštinom Tivat i turističkom organizacijom tog grada.

“Saradnja sa Opštinom Tivat i TO Opštine Tivat je bila odlična. Ja sam imao mnogo individualnih poduhvata, i uvijek sam nailazio na njihovu podršku. Tako su i ovoga puta pružili podršku, takođe i finansijsku. Izašli su nam u susret za sve što smo zahtijevali. Veliko im hvala”, poručio je Milošević.

Silva Milošević, koja je takođe učestvovala u organizaciji takmičenja, istakla je da su izuzetno zadovoljni kako je sve proteklo.

“Prvi smo u Crnoj Gori koji smo organizovali takmičenje ovog tipa, te nismo imali nekoga na koga bi se ugledali i koga bi pitali za sugestije. Zbog toga mi je još više značajno što je sve proteklo u najboljem redu”, kazala je Milošević.

Volonter i jedan od učesnika trke koji je osvojio prvo mjesto u svojoj kategoriji, petnaestogodišnji Nikola Jovanović kazao je da mu se mnogo dopada Extreme Wolf Race, i istakao da je zadovoljan što se prijavio.

“Sviđa mi se što su uključena i mlađa djeca, jer se na taj način uče zdravom životu od malih nogu. Trčanje u ovakvoj prirodi mnogo doprinosi zdravlju”, naveo je Jovanović.

Desetogodišnji Luka Milošević osvojio je prvo mjesto u konkurenciji desetogošnjaka.

“Jako sam se iznenadio pobjedom. Imao sam teške protivnike, ali trening se isplatio”, kazao je Luka, dodajući da mu se mnogo dopala trka.

U trci je učestvovala i desetogodišnja Ajla Begović, koja je takođe istakla da je izuzetno zadovoljna takmičenjem.

“Prijavila sam se kako bih se mogla družiti i takmičiti. Ovdje mi se sviđa, mnogo je lijepo”, iskrena je Ajla.

Petra Aranđus (10) je još jedna djevojčica koja je prvi dan vikenda provela u druženju i takmičenju. Kako poručuje, zadovoljna je što je istrčala cijelu stazu i stigla do cilja.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije