13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Tragedija na odmoru: Talijana ubio morski pas, zadao mu je dubok ugriz…

morski pas

Godišnji odmor na Karibima za talijanskog turista Antonija Roseta Deglija (56) pretvorio se u tragediju nakon što je podlegao ozljedama u napadu morskog psa.

Nesreća se dogodila dok je Talijan plivao blizu obale kolumbijskog karipskog otoka San Andrés na popularnoj turističkoj lokaciji La Piscinita, prenosi Jutarnji list.

Morski pas navodno je nesretnom Talijanu zadao prilično dubok ugriz na području noge. Odmah je prebačen u obližnju bolnicu Clarence Lynd Newbal, no nije mu bilo spasa. Prema izvješćima, izgubio je u međuvremenu previše krvi.

Prema navodima lista The Archipelago Press, napao ga je morski pas tigar (Galeocerdo cuvier), koji se smatra jednom od najopasnijih vrsta morskog psa. Objavili su i videozapis objavljen neposredno nakon napada na kojemu je navodno upravo morski pas koji je napao Talijana.

Pojavile su se i fotografije nastradalog Talijana kada su ga izvukli iz vode i kako ga odvoze djelatnici Hitne pomoći.

U izvještaju kanala Teleislas navodi se da je nekoliko plivača napadnuto u zadnjih nekoliko dana te da je izdano upozorenje svima koji se kupaju na tom području.

– Svi smo jako iznenađeni, ovo je prvi put na San Andrésu da je morski pas napao nekoga, izjavila je Mirla Zambrano (50), koja već 30 godina radi u lokalnom ronilačkom centru.

Kako javljaju lokalni mediji, talijanski turist navodno je ignorirao upozorenja da ne pliva na lokaciji gdje su zadnjih dana uočeni morski psi.

Najčitanije