16 C
Kotor

Slušaj online radio

„Festa 2024. Dubrovnik” s raznovrsnim kulturnim programom

Photo: Boka News - Sveti Vlaho
Photo: Boka News

Humanitarna manifestacija „Festa 2024. Dubrovnik“ održat će se od 23. januara do 2. februara, a donosi raznovrsne kulturno-umjetničke i eno-gastronomske programe uz Dan grada Dubrovnika i uoči proslave blagdana svetog Vlaha, objavila je u subotu udruga Festa Dubrovnik.

Prihod 23. „Feste Dubrovnik“ namijenjen je obnovi crkve sv. Vlaha.

Manifestacija se otvara u utorak, 23. siječnja, predstavljanjem prvog romana Žarka Dragojevića „Prolaz na jugoistok” u Art radionici Lazareti. Koncert dubrovačkog benda Embassy 516 s gostima, klapom Kaše i gudačkim kvartetom održat će se u srijedu 24. januara u Kazalištu Marina Držića, a koncert prati i izložba ilustracija dugogodišnjeg suradnika benda Igora Jurilja, umjetničkog imena Yellow Yuri.

Tradicionalna humanitarna „Festa od klapa” održat će se u četvrtak, 25. januara, u Kazalištu Marina Držića. Središnji gala humanitarni koncert „Dear Mr. Sinatra by Marko Tolja”, posvećen Franku Sinatri, na programu je u subotu 27. januara u Kazalištu Marina Držića.

Na koncertu „Dive u Svetom Vlahu” u nedjelju 28. siječnja u crkvi sv. Vlaha nastupit će Diana Hilje, Terezija Kusijanović, Sara Žuvela, Marija Kristina Tomić i Valentina Elizabeta Šilje u pratnji pijanistice Stefani Grbić, u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.

Kazališna družina Kolarin u nedjelju 28. siječnja odigrat će u Kazalištu Marina Držića dječju humanitarnu predstavu „Carevo novo ruho”, a u utorak, 30 siječnja komediju „Do posljednje kapi krvi”.

Izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika „Sveti Vlaho – znamen u kamenu” otvorit će se u predvorju Kazališta Marina Držića u ponedjeljak 29. siječnja, u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik, Kazalištem Marina Držića, Domom Marina Držića i Maticom hrvatskih iseljenika.

Radionica Feste od vina o tradicionalnim jelima i vinima za sv. Vlaha održat će se u srijedu 31. januara u restoranu Mimoza, u suradnji s Udrugom DEŠA, Turističkom i ugostiteljskom školom i Turističkom zajednicom grada Dubrovnika.

Monografija „Dvadeset godina Ljetne škole filma Šipan” predstavit će se u četvrtak 1. februara u Kinu Visia, a u petak 2. februara, u Gradskoj kavani će se održati Festa od vina na Kandeloru, u suradnji sa županijskim gospodarskom i obrtničkom komorom i Dubrovačko-neretvanskom županijom.

Izvor:Hina

Najčitanije