4 C
Kotor

Slušaj online radio

Festival vjetra: Hvala svima- Tivat je grad dobrih vjetrova

Festival vjetra – foto CG NEWS

Dogodio se Festival vjetra! Devet dana smo jedrili na krilima dobre energije, hraneći se morskim zrakom, kvalitetnim kulturnim programom, druženjem sa eminentnim predavačima i veselim gostima, živeći u Morskom ritmu života. Plovili smo od lokacije do lokacije, zajednički Tivat predstavljajući kao vibrantnu pozornicu za svaki vid kreativnosti. Koje, pokazao je i Festival vjetra, našoj lokalnoj zajednici ne nedostaje, poručuju organizatori, JK Delfin.

Veseli mozaik naše proljetne fešte tematski je obuhvatio jedrenje kao sport od posebnog značaja za lokalnu zajednicu, kao i najbitnije segmente prirode i kulture i bavio se načinima kako da ih upregnemo u svrhu održivog razvoja Tivta i Boke. Kroz devet dana, od Pina do Delfina, družili smo se na tematskim predavanjima, uživali u koncertima popularne, klapske i klasične muzike, gledali vrhunska filmska ostvarenja, uživali u predstavama i tematskim izložbama, jedrili čak četiri regate. Slavili vjetar, lakmus zdravlja čitave planete.

Slavili smo proljeće, koje je, kao u pjesmi Darka Rundeka, u Tivtu ove godine „otpočelo s čudima.“ Zajednički s nove pozornice na Ponti Seljanova, u društvu TBF-a, poručili ono što je Festival vjetra dokazao- da može „uvik kontra.“

Ponudili smo potentnu platformu za saradnju lokalne zajednice, oslonjenu na tradiciju i kulturu života našeg grada. Tivat i Tivćane kroz vjekove su kulturološki definisale moba i fešta. Napravili smo veliku mobu, a njen je rezultat velika fešta na koju svi koji smo doprinijeli imamo razloga biti ponosni.

Priča jeste krenula iz Društva, kako Tivćani oduvijek zovu JK Delfin. Ali ne bi bila moguća, ne bi bila sjajna i obećavajuća, da nije već u povojima dobila najširu podršku lokalne zajednice i brojnih sponzora, poručuju organizatori.

Najčitanije