12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Folklorni ansambl Bijela vratio sa uspješne turneje po Sloveniji, Austriji i Italiji

Folklorni ansambl Bijela

Folklorni ansambl Bijela koji radi pri kulturnoj mreži Bijela 20. februara 2023. se vratio sa uspješne turneje po Sloveniji, Austriji i Italiji. U okviru turneje na kojoj je putovao omladinski ansambl, osim nastupa, ostvareni su i kontakti sa dijasporom, kao i promovisanje Herceg Novoga i njegove turističke ponude.

Naši članovi su imali 5 nastupa u Ptuju, Mariboru, Grazu, Jesenicama i Kranju. Predstavili smo se sa više koreografija, Igre iz Crne Gore, Igre iz Boke Kotorske, Vrsuta i Igre iz okoline Plava i Gusinja. Nastupi su propraćeni gromoglasnim aplauzima i ovacijama, a pohvale su stizale sa raznih strana, fotografisanje i intervju za lokalne TV stanice su bili u svim mjestima gdje smo nastupali, saop[tili su iz Folklornog ansambla Bijela.

Folklorni ansambl Bijela

U okviru turneje posjetili smo i Trst gdje smo iskoristili vrijeme za turističko razgledanje i prisustvovanje njihovom maskenbalu i festivalu,Dok smo bili u Mariboru naši članovi su bili na noćnom sankanju na skijalištu Pohorje gdje smo ostali čak do 23 sata da bi uživali u sankanju i grudvanju.

Folklorni ansambl Bijela

Osim ovoga uprava društva je imala razgovore sa predstavnicima dijaspore u Mariboru, Kranju i Jesenicama sa gospodinom Šekijem Agovićem i Čedom Đukanovićem gdje smo dogovorili dalju saradnju i neke nove nastupe. Takođe sa direktorom Domova za umirovljenike Markom Slovićem koji je bio naš domaćin u Mariboru smo dogovorili ponovni susret i nastavak saradnje na obostrano zadovoljstvo, a suze korisnika njihovih usluga prilikom našeg odlaska najviše govore o tome.

Folklorni ansambl Bijela

Iskoristili smo priliku zahvaljujući TO Herceg Novi koja nam je omogoćila propagandni materijal da podijelimo veliki broj brošura o ljepotama Herceg Novog, njegovoj turističkoj ponudi kako stanovnicima Slovenije tako i Austrije.

Folklorni ansambl Bijela

Na put smo išli sa našim pobratimskim društvom iz Makedonije FA Ljupčo Santov, a ovu priliku bi iskoristili i da se zahvalimo udruženju Makedonaca u Kranju i Jesenicama za gostoprimstvo koje su nam priredili tokom posjete Kranju i Jesenicama, a našim prijateljima iz FA Ljupčo Santov na prelijepim trenucima koje smo proveli zajedno. U planu su nove zajedničke aktivnosti i dalji nastavak saradnje.

 

Najčitanije