20 C
Kotor

Slušaj online radio

H. Novi – Projekat WONDER – da gradovi postanu „child friendly“!

Wonder

Turistička organizacija Herceg Novi bila je domaćin internacionalnog sastanka projekta “WONDER – Child friendly destinations” održanog  u Herceg Novom 30 septembra i 01 oktobra u hotelu Palmon Bay.

Tokom dva dana trajanja sastanaka, partneri su podijelili iskustva i razgovarali o planu rada za naredni period koji će biti od suštinskog značaja za održivost WONDER mreže tokom trajanja projekta ali i nakon njegovog završetka. To će garantovati zajedničku saradnju i sprovodjenje aktivnosti, kao i praktično sredstvo za proširenje mreže i uključivanje novih članova. Transnacionalna mreža destinacija prilagođenih djeci zajednički će raditi na angažovanju djece radi poboljšanja atraktivnosti i konkurentnosti WONDER gradova.

Mreža će poslužiti kao promocija, marketing i prilika za mnoge lokalne vlasti i organizacije. Nakon završetka projekta, mreža će nastaviti rad na poboljšanju usluga i politika prilagođenih djeci kao i na proširenju svojih članova u WONDER mreži sa ciljem da gradovi postanu „child friendly“!

Wonder

Pored radnih zadataka, partneri su bili u prilici uživati u gastronomiji i prirodnim ljepotama našega grada.

Sastanku su prisustvovali partneri iz sljedećih opština: Fano i Cervia -Italija, Velenje -Slovenija, West Achia i Preveza – Grčka, zatim, Observatorijum za prava djece i mladih iz Tirane- Albanija, Grad Novigrad – Hrvatska, Razvojni centar Novo Mesto – Slovenija, Razvojna agencija grada Dubrovnika, kao i pridruženi partneri iz Splita – Hrvatska i komore Achia – Grčka.

Wonder

Projekat “WONDER – Child friendly destinations” realizuje se u okviru drugog poziva Jadransko-jonskog transnacionalni programa. Implementacija je počela u februaru 2020 godine i trajeće 26 mjeseci. Ukupni budžet projekta je 1.697.000 eura od čega Turističkoj organizaciji Herceg Novi pripada  113.892 eura.

Najčitanije