21 C
Kotor

Slušaj online radio

MyFunZoo – likovna edukacije djece kroz art terapiju

U JPU “Bambi” Tivat kroz novi kreativni programa realizuju se  likovne edukacije putem art terapije u okviru projekta MyFunZoo – Moj zabavni zoo vrt

U JPU „Bambi“ Tivat južnoafrička umjetnica Renee Allem radi radionice art terapije sa djecom starijih i mješovotih vaspitnih grupa kojim je obuhvaćeno preko 130 djece. Sam projekat se uspješno sprovodi godinama širom Amerike pod nazivom MyFunZoo.

Kako ističe vd direktorica vrtića dr Jelena Perunović-Samardžić „Art terapija je jedna od najobuhvatnijih i najsnažnijih tehnika razvijanja svih dječjih razvojnih područja a koja se istovremeno može sprovoditi i individualno i grupno u radu s djecom ranog i predškolskog uzrasta. Prateći dijete kroz pokret, boju, priču i emociju vaspitač može saznati mnogo i kreirati prostor za dječji razvoj i zadovoljavanje njihovih potreba. Različita djeca će, naravno, različito reagovati no svako dijete priča svoju priču – na nama koji radimo sa njima je da je pročitamo s razumijevanjem“.

Bambi

“MyFunZoo projekat  u obliku pazli pruža iskustvo kombinovanja slikanja sa podsvjesnim učenjem u cilju učenja kroz igru što nije uvijek moguće implementirati u današnjem okruženju. Ovaj program je utemeljen na konceptu da inspiriše djecu da samostalno stvaraju. Rad sa ovom tehnikom je dao rezultate u poboljšanju dugoročnog pamćenja u učenju, timskog rada, kao i učenja uopšte. Ovo je višesturuko iskustvo u učenju koje može poslužiti razvoju svih oblasti dječijeg razvoja jer je dječija mašta njihova jedina granica“ – kaže Renee Allem autorka i realizatorka projekta.

Lako je vidljivo koliko djeca uživaju u ovom programu zahvaljajući slikama koje su kreirali.

Najčitanije