10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi: U maju počinje izgradnja autobuske stanice

Buduća Autobuska stanica HN

Gradnja nove autobuske stanice u Igalu, na koju Novljani čekaju godinama, počinje tokom narednog mjeseca, odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za odabir izvođača radova potpisao je predsjednik Opštine Stevan Katić, a vrijednost  projekta iznosi 4,7 miliona eura, bez PDV-a, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

-Po završetku svih administrativnih formalnosti, odnosno tokom maja, kompanija “Entext” će početi izgradnju autobuske stanice, jednog od najvećih i najznačajnijih projekata ne samo za građane Herceg Novog, već i za sve goste našeg grada-dodaju iz Opštine.

Izgradnja autobuske stanice sa pratećim sadržajima biće izvedena prema projektu Agencije za izgradnju i razvoj grada, a sredstva su opredijeljena kapitalnim budžetom Vlade Crne Gore i Ugovorom između Opštine Herceg Novi i Uprave javnih radova, sada Uprave za kapitalne projekte.

-Ova investicija podrazumijevaće izgradnju objekta autobuske stanice i staničnog trga sa pripadajućim parkingom i saobraćajnicom, na parceli u neposrednoj blizini Jadranske magistrale.

Objekat autobuske stanice projektovan je kao jedinstvena funkcionalna cjelina koja se sastoji od objekata u zoni autobuske stanice, autobuskog prostora i perona, kao i zone staničnog trga.

Takođe, u toku je i tenderski postupak za izvođača radova na izgradnji pristupne saobraćajnice za autobusku stanicu.

Kako je vrijednost ovog projekta  oko 660.000 eura, ukupna vrijednost radova na izgradnji kompleksa autobuske stanice i pristupne saobraćajnice iznosiće gotovo 5,4 miliona eura-poručili su iz lokalne uprave.

Najčitanije