11.3 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi – uskoro radovi na uređenju dječijeg igrališta i teretane na otvorenom u naselju Gomila

igraliste i teretana gomila

Pripremni radovi na uređenju dječijeg igrališta i teretane na otvorenom u naselju Gomila počeće tokom naredne sedmice, a radovi bi trebalo da budu završeni za  oko 40 dana, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Lokaciju na kojoj će biti novo igralište i teretana na otvorenom danas su zajedno obišli potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević, koordinator za Mjesne zajednice Veselin Baćović i Tanja Vuković kao nadzorni organ ispred Opštine, sa predstavnicima kompanija koje će izvoditi radove Duškom Simanićem iz „Karbomonta“ i Mitrom Vukalovićem iz „MV Inžinjering“.

Podsjećamo, planirano uređenje lokacije podrazumijeva izgradnju otvorenih površina u obliku platoa u dva nivoa, na kojima se postavljaju sprave za teretanu na otvorenom i oprema za dječije igralište, kao i radove na parternom i hortikulturnom uređenju terena, uz adekvatno rješavanje infrastrukturne opremljenosti i postavljanje urbanog mobilijara (klupe, korpe za otpatke, zaštitna ograda.

Planirano je postavljanje minimum četiri sprave za vježbanje, a vidne površine zidova bi bile obložene kamenom na podlozi od maltera, sa pokrivenom kamenom pločom na parapetnom zidu.

U okviru dječijeg igrališta, planirano je postavljanje tobogana sa dvije ljuljaške, a u okviru parapetnog zida postavljanje sjedišta za tri klupe, koje će pratiti krivinu zida. Ovo igralište će imati dva kontrolisana ulaza – izlaza sa kapijom u okviru drvene ogradice.

Na površini koja se nalazi između lokalne saobraćajnice i sportskog igrališta, planirana je sadnja drvoreda alpskog bora uz saobraćajnicu, tako da prati postojeći niz. Biće uređene staza koje treba da povezuju gornju saobraćajnicu sa igralištima i postojećim parkingom, a prema trasama postojećih staza koje su stanovnici već napravili.

Najčitanije