16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

29. HAPS otvaraju mjuzikl „Neki to vole vruće“ i radio drama “Sat kapetana Štumbergera”

HAPS

Program 29.  Hercegnovskih aprilskih pozorišnih svečanosti, koje i ove godine istražuju odnos pozorišta i muzike, otvoriće sutra 15. aprila mjuzikl “Neki to vole vruće” Narodnog pozorišta Niš. Premijeru, u okviru pratećeg programa, imaće dokumentarno- igrana radio drama “Sat kapetana Štumbergera” u produkciji Hercegnovskog pozorišta.

U mjuziklu „Neki to vole vruće“ glavne uloge tumače: Dragana Mićalović, Uroš Milojević i Aleksandar Marinković, prvak Niškog pozorišta, koji se prihvatio adaptacije istoimenog filma i režije. Početak je u 20:30 u Dvorani Park.

Dokumentarna igrana radio drama “Sat kapetana Štumbergera” sutra na talasima Radio Herceg Novog od 11:15, a repriza od 19 sati.

Predstava “Koštanin tvist” Teatra “Vihor”, čiji su glumci prošle godine po ocjenama publike na HAPS-u osvojili nagradu Miloš Šami za pozorišni komad “Teško je reći zbogom” na programu je 17. aprila

Predstava “Čehovljeva soba” Narodnog pozorišta timočke krajine Zoran Radmilović iz Zaječara, biće odigrana 19. Aprila.

Drugu sedmicu HAPS-a, 22. aprila, počeće Slovenačno kamerno muzičko gledališče sa kamernom operom “Svadba”, koja je remek-djelo srpsko-kanadske kompozitorke Ane Sokolović.

Prvi put će na HAPS-u 24. aprila gostovati Pozorište Marin Držić iz Dubrovnika sa predstavom “Vidi kako Lokrum pere zube”, rađenom po romanu Ivane Lovrić Jović, koja je imala premijeru na prošlogodišnjim 24. Dubrovačkim ljetnim igrama.

“Ljubavni kabare” koji donosi poznata imena i pregršt pametnih stihova, tekstova i pjesama u izvođenju glumaca i muzičara Pozorišta na Terazijama na programu je 29. aprila, a dva dana kasnije plesna predstava “Igra sa mitom”. HAPS će zatvoriti “Jelena Savojska”,  u koprodukciji KC  Nikola Đurković iz Kotora i Korifej teatra iz Kolašina.

U okviru HAPS-ića biće odigrane predstave “Misli zeleno”, “Bilo jednom jedno jaje” i “Tarzan”, a ni ove godine neće izostati “Old school disco party“.

HAPS traje do 30. aprila.

Najčitanije