19 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi: “40 fingers” 15. avgusta na Guitar Art Summer Festu

40 fingers plakat

Jedan od najpopularnijih italijanskih sastava, gitarska senzacija 40 Fingers, održaće prvi put veliki koncert u Crnoj Gori 15. avgusta na Kanli Kuli u Herceg Novom u okviru međunarodnog Guitar Art Summer Festa. Ovaj koncert dio je turneje “Guitar Rhapsody”, muzičko-scenski spektakl u okviru koga će ovaj poznati gitarski četverac predstaviti poznatu filmsku muziku, autorske pjesme, a potom slijedi energičan dio sa kultnim melodijama i popularnim obradama pop i rok hitova u posebnim aranžmanima za četiri  gitare. Popularnost su stekli zahvaljujući njihovom snažnom ritmu, bogatim harmonijama i velikoj originalnosti u obradi najvećih hitova pop, rok, džez, blus, latino, irske  iklasične muzike.

Njihov planetarni uspjeh počinje onog trenutka kada su snimili izvanrednu verziju Boemske Rapsodije grupe Kvin, koja je velikom brzinom premašila pet miliona pregleda na njihovom Youtube kanalu. Kvartet je odmah objavio i prvi album koji je naišao na odličnekritike, kako kod muzičkih kritičara, tako i publike.

“40 Fingers” čine Mateo Brenči, Emanuele Grafiti, Enriko Marija Milanezi i Andrea Vitori. Četvorica virtuoza na akustičnim gitarama koji su italijanskoj muzičkoj sceni pojedinačno već dobro poznati  posvojim brojnim solo projektima.

Njihov originalni koncertni repertoar obuhvata autentične obrade poznatih kompozicija vješto aranžiranih za četiri gitare. Među njihovim najpopularnijim obradama izdvajaju se kompozicije AstoraPijacole “Libertango”, zatim teme iz serije “Igre prestola”, teme iz filma “Poslednji Mohikanac” i Vivaldijevog “Leta” i “Četiri godišnja doba”.

Koncert se održava  uz poršku Italijanskog  institute za kulturu u Beogradu.

Ulaznice su dostupne na blagajni Herceg festa, svim info turističkim punktovima u Herceg Novom, kao i online putem sajta tickets.rs po ceijeni od 20€ odnosno VIP 40€

Guitar Art Summer Fest održava se 15. put u Herceg Novom pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi i TO Herceg Novi, u zajedničkoj organizaciji sa JUK Herceg Fest.

Dugogodišnji parteneri festivala su Muzička škola Herceg Novi, Galerija Sue Ryder, Hunguest Hotel Sun Resort, Gradska Kafana Herceg Novi i generalni medijski pokrovitelj festivala Radio Televizija Herceg Novi.

Ovogodišnje 15. izdanje Guitar Art Summer Festa posebno su podržali EU delegaciija Crna Gora, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Gete Institut u Beogradu, Italijanski institute za kulturu u Beogardu, Erste banka Crna Gora. Nakon razgovora obavljenih sa nadležnima u Ministarstvu kulture  Crne Gore uvjereni  smo da ćemo od naredne godine i sa Ministarstvom konačno uspostaviti trajnu i dobru saradnju.

Najčitanije