25.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – Bosiljki Pušić i Vukašinu Mihajloviću Oktobarska nagrada, Povelja Novaku Đokoviću

Herceg Novi – foto TO HN

Dobitnici najvećih opštinskih priznanja, Oktobarske nagrade su profesorica Bosiljka Pušić i dr Vukašin Mihajlović, dok je Povelja Opštine Herceg Novi – odnosno titula počasnog građanina Herceg Novog pripala teniseru Novaku Đokoviću, odlučeno je na današnjem sastanku žirija.

Prema riječima predsjednice žirija, Gospave Kosović, sastanku  je prisustvovalo devet, od deset članova, a odluka je donesena većinom glasova.

– Izbor nije bio lak. Imali smo predložene divne ljude  koji su mnogo uradili za naš grad. Nismo svima mogli da dodijelimo Oktobarsku nagradu, pa smo nekako došli do ova dva dobitnika, kazala je Kosović.

Pjesnikinju, književnicu i slikarku Bosiljku Pušić za Oktobarsku nagradu predložila je JU Gradska biblioteka i čitaonica, a prof. dr Vukašina Mihajlovića Medicinski fakultet Podgorica-Primjenjena fizioterapija Igalo. Najboljeg tenisera svijeta, Novaka Đokovića predložio je Sportski centar Igalo.

Priznanja dobitnicima biće uručena na Svečanoj sjednici Skupštine Opštine 28. oktobra.

Podsjećamo, za Povelju su bila predložena dva, a za Oktobarsku nagradu deset kandidata. Oktobarsku nagradu Skupština Opštine Herceg Novi tradicionalno dodjeljuje u znak priznanja za izuzetne rezultate u radu i stvaralaštvu i najviša dostignuća u oblasti privrede, društvenih i drugih djelatnosti. Skupština  Opštine proglašava i počasne građane Opštine Herceg Novi i njima se dodjeljuje Povelja Herceg Novog.

Najčitanije