21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

 Herceg Novi Cycling experience – VIDEO

Projekt „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural” realizuje se u okviru drugog poziva Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020. Započeo je 1. oktobra 2019. godine, a implementacija  će trajati 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000€, od čega Evropska unija finansira 400.000€.

Partneri projekta su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nosilac projekta, gradovi Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi (CG). Evropska unija finansira ovaj projekat s ciljem unaprijeđenja kvaliteta i diverzifikacije  turističkog proizvoda, te razvoja i promocije biciklističke i ostalih ponuda na otvorenom u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Projekat će rezultirati stvaranjem novog i atraktivnijeg turističke proizvoda pod brandom “Cycling Rural”, koji će biti uključen u ponudu obje zemlje kao i cjelokupnog Jadranskoga zaleđa.

Najčitanije