14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi i Krk povezuju Njivice …

Njivice gosti iz Omišlja

Proteklog vikenda u Herceg Novom je boravila delegacija Opštine Omišalj sa ostrva Krk, na čelu sa načelnicom Mirelom Ahmetović.

Dva grada povezala je činjenica da oba imaju mjesto Njivice i njeguju tradiciju maškaranja, a sada je uspostavljena i saradnja karnevalskih grupa.

Naime, na međunarodnog karnevalskoj povorci 50. Praznika mimoze gosti iz Omišlja su se na poziv novske NVO „Maškare“ predstavili sa dvije karnevalske grupe „Omišjanski babani“ i „Babani“, koje su defilovale Herceg Novim i nastupile pred brojnim okupljenima.

Karneval HN mart 2019.

Osim toga, predstavnici ovog hrvatskog grada prisustvovali su prijemu u Opštini, na kojem su im se predsjednik Katić i potpredsjednik Konjević zahvalili na dolasku i u to ime uručili medalje 50. Praznika mimoze. Boravak u našem gradu prijatelji iz Omišlja iskoristili su i da posjete Njivice, gdje su ih ugostili mještani, porodica Gavrilović.

Tokom razgovora predstavnika dva grada dogovoren je nastavak saradnje, koja će biti zasnovana na međusobnoj turističkoj promociji i jačanju lokalnih karnevalskih grupa.

Najčitanije