13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – nastavljena potraga za dječakom, uključeni i dronovi

Potraga za dječakom – HN

Potraga za dječakom N.V. (13) iz Herceg Novog koga je u utorak veče odnijelo more sa platoa ispod šetališta “Pet Danica” kod hotela “Plaža” u Herceg Novom, nastavljena je jutros.

Na moru su plovila više državnih organa i službi: UPSUL, Mornarice VCG, Uprave policije, Lučke kapetanije Kotor,RCUD-a i nekoliko privatnih firmi sa kojima UPSUL sarađuje prilikom intervencija u vanrednim situacijama na moru.

Potraga za dječakom – HN

Na terenu je i ljudstvo Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi a danas će u potragu iz vazduha biti uključeni i dronovi UPSUL-a i Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

Potraga za dječakom – HN

Očekuje se i ponovni dolazak jednog od helikoptera Vazduhoplovstva VCG.

Po prvi put, u potrazi će učestvovati i plovila Direktorata za ribarstvo odnosno Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore opremljena podvodnim kamerama i specijalnim 3D sonarima koji pored ostaloga, mogu da na dnu mora otkriju i tijelo eventualnog utopljenika.

Potraga za dječakom – HN

“Vremenske prilike danas su značajno bolje nego u prethodna dva dana trajanja potrage, valovi su manji i more se dosta izbistrilo, tako da očekujemo da će ronioci RCUD-a danas moći da pretraže podmorje uz cijeli obalni pojas na potezu od Škvera do Meljina” – kazao nam je načelnik Sektora traganja i spašavanja na moru u UPSUL, Žarko Lukšić.

Izvor:S.L.

Najčitanije