11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi raspisuje dva tendera – za izgradnju autobuske stanice i rekonstrukciji šetališta Pet Danica u Igalu

Sa sastanka u opštini HN

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić održao je danas sastanak sa direktorom Uprave za kapitalne projekte Esminom Bećovićem, u okviru kojeg je razgovarano o započetim kapitalnim projektima na teritoriji Herceg Novog, kao i onim čija će realizacija tek uslijediti.

Između ostalih, razgovarano je o projektima: regulacije bujičnog potoka Nemila u Meljinama, izgradnje nadzemne pasarele u Bijeloj, izradi Idejnog rješenja i Glavnog projekta rekonstrukcije objekta Zadužbina porodice Bošković-Đurović-Laketić u naselju Srbina, izgradnje kanalizacione mreže Kutsko polje i zaštite vodoizvorišta Opačica, izgradnje putnog pravca Monte Rose, izgradnje panoramske gondole Igalo-Ilinica, izgradnje saobraćajnice-sekundarne putne mreže za potrebe autobuske stanice u naselju Bare-Igalo, izgradnje vodovodne mreže na Luštici, izgradnje i opremanja vrtića „Naša radost“ na Savini, sanacije puta Kruševice-Vrbanj-Orjen, izrade Glavnog projekta zaobilaznice oko Herceg Novog od Sutorine do Zelenike, rekonstrukcije sportskog bazena sportskog dijela objekta II faze Instituta „Dr Simo Milošević“, sanacije područnog odjeljenja u Sutorini OŠ „Dašo Pavičić“, adaptacije krova fiskulturne sale SMŠ „Ivan Goran Kovačić“, rekonstrukcije Kanli kule, izgradnje sanitarne deponije „Duboki do“, završetku radova na postrojenju za preradu otpadnih voda, dogradnje Dnevnog centra za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju, kao i izgradnje osnovne škole u Igalu.

Kako je nakon sastanka istakao predsjednik Katić, razmatrani su svi projekti koji su u fazi realizacije ili tek treba da se realizuju, a koji se nalaze u Budžetu države Crne Gore za 2022. godinu. On je dodao i da će Opština tokom narednih sedmicu do dvije raspisati dva tendera – za izgradnju autobuske stanice i za Šetalište Pet Danica u Igalu.

-Takođe, kada je u pitanju izrada projektne dokumentacije za zaobilaznicu oko Herceg Novog, uskoro će se odabrati projektant, a vrlo brzo ćemo imati i odluku o izvođaču radova za izgradnju vodovoda na Luštici. Radi se o zaista velikim projektima koji će biti realizovani u narednom periodu i za koje je završena tenderska procedura, naglasio je predsjednik Katić.

Predsjednik se osvrnuo i na danas usvojenu Odluku Vlade o izgradnji škole u Igalu, što predstavlja preduslov za ulazak u dalju proceduru.

-Kada zvanično dobijemo tu Odluku, raspisaćemo konkurs za idejno rješenje škole u Igalu, nakon toga i za izradu projekte dokumentacije, pa poslije toga za izvođača radova. Imaćemo tu i eksproprijaciju zemljišta. To su stvari koje ćemo morati završiti, ali idemo ka tome da Igalo konačno dobije školu, poslije 50 godina čekanja, naglasio je Katić.

Prema riječima Bećovića, Herceg Novi će za koju godinu biti jedan od najrazvijenih gradova u Crnoj Gori.

–Neki od projekata su pri kraju u realizaciji, neki će uskoro biti započeti. Drago mi je da će Herceg Novi za koju godinu biti jedan od najrazvijenijih gradova u Crnoj Gori. Do sada smo imali dobru komunikaciju, kao i sada od kad sam ja na čelu Uprave za kapitalne projekte, tako da mislim da će se Herceg Novi svakim danom sve više razvijati, istakao je Bećović i garantovao da će svi projekti biti realizovani kada se ispune potrebni uslovi.

Do kraja godine bi trebalo da bude kompletirana dokumentacija za školu u Igalu, kako bi što prije bila započeta izgradnja, zaključio je Bećović.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednici Opštine, Mirko Mustur i Miloš Konjević, sekretar za komunalne djelatnosti Vasilije Seferović, sekretar za turizam, ekonomski razvoj i investicije Nenad Vitomirović i Vladana Kundačina ispred Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog.ć

Najčitanije