17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Odbor povjerenika Opštine Tivat usvojio više izvještaja o radu opštinskih preuzeća, nije JU Muzej i galerija Tivat…

Odbor povjerenika

Odbor povjerenika Opštine Tivat u drugom dijelu VIII sjednice razmatrao je izvještaje o radu dijela opštinskih preduzeća i ustanova. Iz razloga hitnosti, u istom danu održana je i IX sjednica na kojoj je imenovan novi član Opštinske izborne komisije.

Povjerenici izglasali su Izvještaj o radu DOO Autobuska stanica Tivat sa finansijskim izvještajem za 2021. godinu, te Godišnji izvještaj o radu DOO Parking servis Tivat o realizaciji godišnjeg programa obavljanja komunalnih djelatnosti sa finansijskim izvještajem za 2021. godinu. Pandemija koronavirusa značajno je uticala na rad Autobuske stanice, dok je Parking servis u prethodnoj godini ponovo ostvario dobar finansijski rezultat i dobit u iznosu od preko 85 hiljada eura, saopšteno je iz ovih preduzeća prilikom diskusije. Raspravljalo se o raspodjeli dobiti, kao i o najavljenom spajanju u jedno preduzeće, za šta je bivši saziv Skupštine usvojio Elaborat.

Sa jednim glasom za i 4 uzdržana, Odbor povjerenika danas nije usvojio predloženi Izvještaj o radu JU Muzej i galerija Tivat sa finansijskim izvještajem za 2021. godinu.

Razlog za takvo izjašnjenje su, kako je rečeno, neizvršene obaveze i aktivnosti na koje ukazuje izvještaj eksterne revizije, a među kojima je i nerealizovana sanacija kule. Potpredsjednik opštine Vladimir Arsić kazao je da sanacija kule kasni zbog nenamjenski potrošenih sredstava od strane prethodne administracije i problema sa projektnom dokumentacijom. U ovogodišnjem budžetu za tu je namjenu ponovo opredijeljen novac i nakon sprovedenog tendera sa izabranim izvođačem je potpisan ugovor, a početak radova očekuje se naredne sedmice, najavio je Arsić.

Na sjednici nije usvojen ni Izvještaj o radu JU Sportska dvorana Tivat sa finansijskim izvještajem za 2021. godinu. Za izvještaj su glasali povjerenici Igor Jovović i Goran Sindik, dok su ostali bili uzdržani. Takvu odluku obrazložili su navodima iz nalaza eksterne revizije i nerealizovanim aktivnostima.

Prvi Izvještaj o radu Gradske biblioteke Tivat, bez finansijskog izvještaja podržalo je svih pet povjerenika. Kako je saopšteno, izvještaj se odnosi na period od avgusta 2021. godine jer je tada ustanova registrovana u CRPS, a finansijski dio biće prikazan kroz Izvještaj Centra za kulturu Tivat za 2021. godinu, budući da su sve do marta 2022. godine dvije ustanove bile na zajedničkoj budžetskoj jedinici Opštine Tivat.

Osmo zasijedanje zaključeno je jednoglasnim usvajanjem Izvještaja o radu Dnevnog centra za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju Tivat sa finansijskim izvještajem za 2021. godinu.

Na dnevnom redu IX sjednice za člana Opštinske izborne komisije imenovan je Radosav Tujković, umjesto člana Petra Samardžića, koji je na to mjesto podnio ostavku iz razloga nespojivosti funkcije.

Aktuelni sedmočlani Odbor povjerenika Vlada Crne Gore imenovala je 23. 06. 2022. godine, u sastavu Goran Sindik i Igor Jovović – građani Tivta, Jelena Krivokapić – predstavnica Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore, Enesa Hasanagić Katana i Jelena Pejović – predstavnice Ministarstva javne uprave, Šućo Orahovac – predstavnik Ministarstva finansija i Aleksandra Gardašević Slavuljica – predstavnica Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije